Πώς να απαλλαγείς από τους πόνους της περιόδου

imagesΕίναι οι χειρότερες μέρες του μήνα. Και δεν μπορείς να τις αποφύγεις. Τουλάχιστον διώξε τον πόνο!

Εκτός από τα παυσίπονα που καταναλώνεις με τις… χούφτες, υπάρχουν και άλλες λύσεις για να μην πονάς. Μερικές θα τις έχει ακούσει, άλλες όχι. Σε κάθε περίπτωση εμείς τις συγκεντρώσαμε και στις παρουσιάζουμε για να είσαι προετοιμασμένη!

Ζέστη

Κάνε ένα πραγματικά καυτό μπάνιο, ή βάλε μια θερμοφόρα πάνω στην κοιλιά σου, λίγο κάτω από τον αφαλό. Με τον τρόπο αυτό θα ανοίξουν οι αρτηρίες και θα βοηθήσεις την κυκλοφορία του αίματος.

Κόψε τον καφέ

Για αυτές τις μέρες καλό θα ήταν να κόψεις την καφεΐνη σύμφωνα με τους ειδικούς. Δηλαδή και το τσάι. Η καφεΐνη έχει την τάση να μειώνει την χωρητικότητα των αιμοφόρων αγγείων, οπότε έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Και κράμπες…

Βότανα

Η φύση έχει προβλέψει και για την περίοδο. Έτσι πιες ένα τσάι από raspberries για να μειωθεί αισθητά ο πόνος.

Αρωματοθεραπεία

Ένα μασάζ με έλαιο λεβάντας μπορεί αυτόματα να μειώσει τον πόνο κατά 80% σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Γυμνάσου

Αρκετά χρόνια υπήρχε η αντίθετη άποψη, ωστόσο νέες έρευνες καταρρίπτουν όσα ήξερες. Με την κίνηση πετυχαίνεις μεγαλύτερη αιμάτωση. Δεν χρειάζεται να… σηκώσεις το γυμναστήριο αλλά ένα μισάωρο στον διάδρομο θα σε βοηθήσει. Συν ότι θα χάσεις και κανά κιλό…

Κάνε Yoga

Στο εξωτερικό την συστήνουν περισσότερο και από τα φάρμακα! Υπάρχουν ειδικές στάσεις για να ανακουφιστείς από τους πόνους, ωστόσο θα πρέπει να έχεις μαζί σου τον yogi και να μην της κάνεις μόνη σου.

πηγή

Recommended For You