Πόσες ἐκκλησίες ὑπάρχουν στήν ὑπέροχη, ἀλλά ἄκρως βλακώδη χώρα μας…

Από περιέργεια έψαξα να βρω πόσες εκκλησίες υπάρχουν  στην υπέροχη, αλλά άκρως βλακώδη χώρα μας.
Ακούστε λοιπόν, μιά πρόχειρη έρευνα σ’ αυτόν τον ιστότοπο τι απεκάλυψε:
Μόνο στην Αττική έχουμε περ. 960 εκκλησίες! Δειγματοληπτικά έψαξα κι άλλες περιοχές και να τι βρήκα:
Περιοχή Θεσσαλονίκης: 47
Κέρκυρα: 19
Μαγνησία: 22
Ν. Ρεθύμνης: 25
Ν. Λασηθίου: 42
Ν. Κυκλάδων: 34
Ν. Χανίων: 33
Ν. Ηρακλείου: 50
Ο ιστότοπος περιλαμβάνει όλους τους νομούς και δίνει αριθμό εκκλησιών ανά νομό και ανά περιοχή νομού. Δεν μέτρησα τον συνολικό αριθμό εκκλησιών σε όλη τη χώρα, αλλά με βάση τα παραπάνω μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο μέσος αριθμός ανά νομό (χωρίς την Αττική που σπάει χοντρό ρεκόρ) πρέπει να είναι γύρω στις 25.
Με 50 νομούς μας κάνει 1.250 + 960 = 2.200. Κι αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τα άπειρα μοναστήρια, τα παρεκκλήσια νοσοκομείων, πανεπιστημίων, στρατοπέδων και άλλων ιδρυμάτων, χωρίς τα νεκροταφεία, χωρίς των “ετεροδόξων” (50 τους αναφέρει) χωρίς της Αρμένικης κοινότητας (10), χωρίς τα τζαμιά της Θράκης, τις συναγωγές και άλλα παπαδίστικα ιδρύματα.
Φυσικά δεν υπολογίζουμε και τα άπειρα ξωκλήσια, τάματα ναυτικών ή άλλων (αφελών πιστών) που, αν και γραφικά, δεν παύουν να είναι μονάδες κοροϊδίας και απάτης.
Δεν ξέρω πόσοι ρασοφόροι κάθε βαθμού “υπηρετούν” (“παρασιτούν” πιο σωστά) σε όλες αυτές τις εκκλησίες, αλλά  η αλήθεια είναι ότι όλες αυτές οι χιλιάδες τόπων λατρείας του ανύπαρκτου καταναλίσκουν τεράστιους πόρους, που δεν προέρχονται μόνο από τις συνδρομές των (αφελών, κατ’ εμέ) πιστών, αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό που πληρώνουμε όλοι μας, είτε πιστεύουμε είτε όχι.
Ας σημειωθεί ότι, με απόφαση “Μπένυ” όταν ήταν υπουργός οικονομικών, καμία περικοπή μισθού δεν επιβλήθηκε στους μισθούς του παπαδαριού. Ούτε. φυσικά, καμία φορολογική υπηρεσία τους επέβαλε να κόβουν αποδείξεις για τα τεράστια ποσά που εισπράττουν ως “τυχερά”  σε γάμους, κηδείες, βαφτίσια, ευχέλαια, τρισάγια, αγιασμούς, και άλλες κοροϊδίστικες “εργασίες” των οποίων τα ονόματα αγνοώ.
Πρέπει να τους δείτε πώς πηδούν από τάφο σε τάφο στα νεκροταφεία, για να μουρμουρίσουν διάφορα ακατάληπτα και να τσεπώσουν χοντρά χαρτονομίσματα.
Μέσα σε μιά ώρα μπορεί να εισπράξουν μπαξίσια από 10-20 (αφελείς) συγγενείς που νομίζουν ότι θα βοηθήσουν την ψυχή του πεθαμένου να “αναπαυτεί” καλλίτερα με το  μουρμούρισμα διαφόρων ανοησιών από τους αγύρτες και αισχρούς φοροφυγάδες μαυροντυμένους κηφήνες!
Πάμε στην άλλη μεριά τώρα:
130 τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Κι αυτά ΠΡΙΝ από τη συρρίκνωσή τους.
Τα περισσότερα επαρχιακά μικρά, χωρίς σπουδαίο εξοπλισμό, που στέλνουν τις κάπως σοβαρές περιπτώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο στα Γιάννενα ή στην Πάτρα, εκεί, δηλαδή που υπάρχουν τα πανεπιστημιακά.
Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εξαντλούνται στη δουλειά, με τραγικές υπερωρίες και εφημερίες, πληρώνονται (όταν έχουν τέτοια τύχη) με μισθούς κοροϊδίας, χωρίς επάρκεια υλικών και φαρμάκων, χωρίς τα τερατώδη “τυχερά” κι αν τύχει να δεχτούν κανά φακελάκι από άρρωστο τους περιμένει ο εισαγγελέας και τα κανάλια!
Αθάνατη Ελλάδα της βλακείας και της αφέλειας!
http://wwwaristofanis.blogspot.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You