Πως θα φαίνεσαι 4-6 κιλά πιο λεπτή δίχως να συμφωνεί η ζυγαριά

imagesΌταν ένας γυμναστής ρωτά μια γυναίκα ποιο σημείο του σώματος θέλει να δουλέψει περισσότερο οι συνήθεις απαντήσεις είναι:

  • Μηρούς
  • Γλουτιαίους
  • Κοιλιά

Σπάνια μια γυναίκα θα ζητήσει ασκησιολόγιο για την ενδυνάμωση των ώμων, της πλάτης και του θώρακα. Κι όμως, εκεί βρίσκεται το μυστικό για μια σιλουέτα που φαίνεται πιο λεπτή δίχως να υπάρχει πραγματική απώλεια βάρους. Η συγγραφέας του βιβλίου «Strong is the new skinny» Jennifer Cohen υποστηρίζει πως η τόνωση των συγκεκριμένων μυικών ομάδων οδηγεί στη διαμόρφωση ενός αντεστραμμένου τριγώνου που με τη σειρά του δίνει την εντύπωση μιας μακριάς σιλουέτας με μείον 4-6 κιλά.

Η άποψη της Cohen δεν είναι μη ρεαλιστική αφού ένα από τα πρώτα οφέλη της ενδυνάμωσης του πάνω μέρους του σώματος είναι η πιο σωστή στάση του σώματος. Η πιο σωστή σώματος δείχνει τη φιγούρα πιο ψηλή και το επιπλέον ύψος δείχνει πιο αδύνατο το σώμα.

TRX, έλξεις βαρών και kettlebells, pushups, αν όλοι αυτές οι ορολογίες ασκήσεων σας φαίνονταν μέχρι σήμερα πολύ αντρικές, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε. Έτσι κι αλλιώς ο σκοπός της γυμναστικής είναι να γυμνάζεται συνολικά το σώμα κι όχι να παραμελούνται κάποιες μυικές ομάδες.

πως να δείχνεις πιο αδύνατη

πως να δείχνεις πιο αδύνατη

Κι αν μια γυναίκα πιστεύει πως χρειάζεται να δώσει έμφαση σε «προβληματικές περιοχές» όπως τους γλουτούς και τους μηρούς, ας κάνει ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στα σώματα τωνBeyonce και Jennifer Lopez, γυναικών με κλασικό σωματότυπο «αχλάδι», οι οποίες ενδυναμώνοντας τους ώμους, την πλάτη, το στήθος και τα χέρια έδωσαν πιο συμμετρική εικόνα στο σώμα τους.

πως να δείχνεις πιο αδύνατη

Jennifer Lopez Met Gala 2015

πως να δείχνεις πιο αδύνατη

Τέλος, η ενδυνάμωση του πάνω μέρους χαρίζει τη συνολική εικόνα ενός γυμνασμένου και δυνατού σώματος (βοηθά και η σωστή στάση που προαναφέρθηκε), κι αυτό είναι ένα ακόμα εφέ μείωσης κιλών δίχως πραγματική απώλεια βάρους ;-)

Λοιπόν, το επόμενο μάθημα TRX στο γυμναστήριο είναι στις…

πηγή

Recommended For You