Πως ένα ελληνικό κρασί κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα

Ο Στέλιος Ζαχαρίας είναι από εκείνους τους ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους και φαίνεται.Είναι από τους λίγους που έχουν αναλάβει την οικογενειακή τους επιχείρηση και την έχουν εξελίξει. Τι είναι όμως αυτό που κάνει; Ο Στέλιος και τα δύο του αδέρφια διοικούν το οικογενειακό οινοποιείο «Κτήμα Μουσών».

Αυτό που κάποτε το 1946 ήταν ένα τοπικό οινοποιείο τώρα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, τα κρασιά του είναι ευρέως γνωστά ενώ εξάγονται σε πολλές χώρες. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αγάπης και της αφοσίωσης που έχουν δείξει αυτά τα 3 αδέρφια στην δουλεία τους.

Τα αμπελοτόπια βρίσκονται στις πλαγιές της Κοιλάδας των Μουσών, στους πρόποδες του όρους Ελικώνα και αποτελούν τμήμα του μεγάλου αμπελώνα της Βοιωτίας.  Από εκεί προέκυψε και το όνομα του οινοποιείου «Κτήμα Μουσών». Σύμφωνα με τον Στέλιο και τα αδέρφια του, ο σκοπός της παραγωγής του είναι μέσα από το κρασί να μεταφέρουν τον ήλιο που ωριμάζει τα σταφύλια και τον αέρα που κατεβαίνει από την κορυφή του βουνού και τα δροσίζει. Να δημιουργήσουν δηλαδή κρασιά με χαρακτήρα και τυπικότητα, αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν κρασιά terroir. Βασική στρατηγική επιλογή  στο Κτήμα Μουσών είναι η παραγωγή κρασιών που θα προσφέρουν απόλαυση σε όλους, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελούν μια ποιοτική επιλογή για κάθε στιγμή. … διαβάστε εδώ την συνέχεια

Recommended For You