Πρόστιμο σε επιστήμονα που εμφύτευσε τσιπάκι στην παλάμη του

Δικαστήριο στην Αυστραλία επέβαλε πρόστιμο σε ερευνητή που είχε εμφυτεύσει τσιπάκι από ηλεκτρονική κάρτα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην παλάμη του – κι αυτό γιατί δεν είχε εισιτήριο για να δείξει στον ελεγκτή.

Ο εκκεντρικός 34χρονος επιστήμονας, ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει αλλάξει επίσημα το όνομά του σε …Νιάου- Λούντο Ντίσκο Γάμμα Νιάου- Νιάου, είχε επικυρώσει την κάρτα του κανονικά. Όμως όταν ένας ελεγκτής του ζήτησε να του τη …δείξει, δεν μπόρεσε να το κάνει και, κατά συνέπεια, κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε τα μέσα μεταφοράς χωρίς έγκυρο εισιτήριο.

Το δικαστήριο τού επέβαλε πρόστιμο περίπου 140 ευρώ και του ζήτησε, μάλιστα, να πληρώσει και τα έξοδα του δικαστηρίου, που ανέρχονται σε περίπου 630 ευρώ.

Το υπουργείο Μεταφορών της Αυστραλίας έχει προειδοποιήσει τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς να μην αλλοιώνουν τις ηλεκτρονικές τους κάρτες.

Έξω από το δικαστήριο ο Νιάου-Νιάου δήλωσε απογοητευμένος, όμως πρόσθεσε ότι θα εξετάσει άλλους τρόπους για να μπορεί να χρησιμοποιεί το εμφυτευμένο τσιπάκι για να πληρώνει για τις μετακινήσεις του.

https://www.digitallife.gr/

Recommended For You