Πράγματα που Δεν Ήξερες πως Μπορείς να Κάνεις Μέσω Ίντερνετ

imagesΤαξίδεψε πίσω στο παρελθόν του internet

Το Archive, είναι κατά την άποψη μου, ένα από τα πολυτιμότερα websites που υπάρχουν. Μπαίνοντας, μπορείς να βρεις βίντεο, φωτογραφίες αλλά και ηχογραφήσεις από σχεδόν ότι επιθυμείς. Υλικό από εκπαιδευτικά βίντεο των ’70’s που δείχνουν στους νέους πως το αλκοόλ είναι κακό, ξεχασμένες διαφημίσεις αλλοτινών εποχών, sci-fi ταινίες από τα 50’s αλλά και ηχογραφημένες συναυλίες πολλών καλλιτεχνών. Ο σχεδιασμός του εν λόγω website-αρχείου, είναι το ίδιο απαρχαιωμένος με το υλικό που έχει, όμως, αυτό το ξεπερνάμε χάριν των πληροφοριών που μας προσφέρει απλόχερα. Αυτό που θέλω να σου δείξω όμως, είναι πως αν μπεις εδώ, μπορείς να ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο και να δεις πως ήταν το αγαπημένο σου site πριν από δέκα ή και παραπάνω, χρόνια. Δες για παράδειγμα, πως ήταν το VICE το 2011.

Κάνε το Google άνω-κάτω

Δεν θα σου πω κάτι περισσότερο, απλώς μπες στο Google.com, γράψε «do a barrel roll» και πάτα enter.

Φτιάξε σκίτσα υπόπτων σαν αυτά που κάνουν οι σκιτσογράφοι της αστυνομίας

Δεν ξέρω αν το κάνουν και στην Ελλάδα, πάντως στο Law and Order, τα σχέδια του σκιτσογράφου, βοηθάνε πάρα πολύ τους αστυνομικούς, και τον Ice – T, να εντοπίσουν τον εκάστοτε ύποπτο. Αν βαριέσαι τη ζωή σου, μπες εδώ, και μπορείς κι εσύ να σχεδιάσεις για πλάκα τους φίλους σου ή τη φάτσα σου χρησιμοποιώντας (κάπως) τις τεχνικές των σκιτσογράφων της αστυνομίας. Καλή φάση θα είναι το εξής drinking game, να βάζεις έναν φίλο σου να σου περιγράφει κάποιον που δεν γνωρίζεις και να προσπαθείς να πετύχεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Για κάθε λάθος λεπτομέρεια, πίνεις ένα σφηνάκι τεκίλα. Let the party begin.

Παρακολούθησε μαθήματα του MIT

Οι πιο πολλοί από εμάς δεν θα περνάγαμε ούτε απ’έξω. Ειδικά εγώ, που στο σχολείο, από Δευτέρα ως Παρασκευή πήγαινα με τα ίδια βιβλία. Δηλαδή, κάποια τεύχη του Garfield και δύο αθλητικές εφημερίδες. Aν σε ενδιαφέρει η αστροφυσική, οι μαύρες τρύπες και το σύμπαν, μπορείς να παρακολουθήσεις άπειρα Courses του MIT εξ’αποστάσεως και εντελώς δωρεάν. Καθόλου άσχημα.

Βοήθησε να βρεθούν άνθρωποι που αγνοούνται

Αν είσαι κάτοχος μιας σελίδας που δεν λειτουργεί πια (404 page) και θέλεις να τη προσφέρεις για καλό σκοπό μέχρι να τη ξαναχρησιμοποιήσεις, μπορείς να μπεις στη σελίδα του Not found και να παραχωρήσεις τον διαδικτυακό σου χώρο ώστε να τοποθετούνται ηλεκτρονικά flyers για παιδιά που αγνοούνται. Στις χώρες που περιλαμβάνονται οι δράσεις αυτού του οργανισμού είναι και η Ελλάδα, οπότε, νομίζω πως αξίζει τον κόπο.

Άκου ζωντανά ασύρματο

Ένα για τους λάτρεις του ασυρμάτου. Μπαίνοντας σε αυτό το website, μπορείς να ακούσεις, ζωντανά, τι λένε μέσω ασυρμάτου άνθρωποι διαφόρων ειδικοτήτων όπως, αστυνομικοί, πυροσβέστες, οδηγοί ασθενοφόρων, ακόμη και πιλότοι. Που ξέρεις, μπορεί κατά τύχη να πετύχεις και κάποια είδηση την ώρα που συμβαίνει. Δυστυχώς, αυτό λειτουργεί μόνο για τις συχνότητες των Η.Π.Α. και είναι κρίμα, γιατί αν άκουγες τις Ελληνικές, θα μάθαινες από πρώτο χέρι ποια ταχυφαγεία της περιοχής σου έχουν πολύ κόσμο ή από που περνάνε όμορφες γυναίκες ανά πάσα στιγμή.

http://www.vice.com

Recommended For You