Ποντιακό ρυζόγαλο στο φούρνο και το σπίτι θα μυρίσει κανέλα!

Aυτό το γλυκό είναι ότι χρειαζόμαστε αυτές τις πρώτες κρύες ημέρες του Φθινοπώρου! Εκτός από θρεπτικό, είναι γρήγορο (15 λεπτά!) και μοσχομυρίζει ολόκληρο το σπίτι από την κανέλα και την βανίλια!
Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή γλασέ
3 κουταλιές νισεστέ* ή κορν φλάουρ
1 βανίλια
1/2 φλιτζάνι ζαχαρη
ξύσμα λεμονιού
κανέλα για πασπάλισμα
*Νισεστές είναι η κοινή ονομασία για το πολύ ψιλό αλεύρι που μπορεί να προέρχεται από οποιοδήποτε πρωτογενές άμυλο υλικό (πτατάτες, στάρι, ρύζι κλπ) και επειδή έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο χρησιμοποιείται στη μαγειρική σαν πηκτικό.
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με 1/2 ποτήρι νερό μέχρι να χυλώσει. Το γάλα το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ ή το νισεστέ που έχουμε διαλύσει σε λίγο κρύο γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χυλωμένο ρύζι και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
Όταν αρχίσει να πήζει το αδειάζουμε σε πυρίμαχα μπολάκια (και τα πήλινα κεσεδάκια από γιαούρτι κάνουν) και το τοποθετούμε μέσα σε ταψί στο οποίο υπάρχει λίγο νερό. Ψήνουμε στους 200° για 15′ περίπου ή μέχρι να κάνει ρόδινη κρούστα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε. Στο φούρνο το ρυζόγαλο αποκτάει πιο ιδιαίτερη γεύση.
http://www.briefingnews.gr

Recommended For You