Ποιοι Είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;

«Γνώριζα τον Μάικ πολλά χρόνια. Είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά. Αλλά η θρησκεία του πάντα με μπέρδευε. Ποιος είναι ο Ιεχωβά; Γιατί δεν συμμετέχουν οι Μάρτυρες στις γιορτές; Μήπως ο Μάικ ήταν μπλεγμένος σε κάποια αίρεση;»—Μπέκι, Καλιφόρνια, ΗΠΑ.

«Όταν οι γείτονές μου άρχισαν να μελετούν την Αγία Γραφή με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, αναρωτήθηκα: “Τι σημαίνει το όνομα Μάρτυρες του Ιεχωβά; Τι περίεργο όνομα για θρησκεία!”»—Ζένον, Οντάριο, Καναδάς.

«Η σύζυγός μου και εγώ πιστεύαμε ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά μάς επισκέπτονταν για να εκμεταλλευτούν τα αισθήματα ενοχής μας επειδή δεν πηγαίναμε στην εκκλησία. Θεωρούσαμε επίσης ότι αν οι κύριες θρησκείες δεν είχαν αυτό που ψάχναμε, δεν θα το είχε ούτε μια παράξενη αίρεση σαν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά».—Κεντ, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ.

«Ειλικρινά δεν γνώριζα ποιοι ήταν και τι εκπροσωπούσαν».—Σεσίλιε, Έσμπγιερ, Δανία.

imagesΠιθανότατα τους έχετε δει να κηρύττουν από πόρτα σε πόρτα ή δημόσια, να διανέμουν Γραφικά έντυπα και να προσφέρουν δωρεάν μαθήματα της Αγίας Γραφής. Ίσως σας έδωσε αυτό το περιοδικό κάποιος από αυτούς. Ωστόσο, μπορεί ακόμη να αναρωτιέστε ποιοι είναι πράγματι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ενδεχομένως, η άποψή σας είναι παρόμοια με κάποια από αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αν έχετε τέτοιες απορίες και ανησυχίες, πού θα απευθυνθείτε για απαντήσεις; Πώς μπορείτε να μάθετε τι πιστεύουν πραγματικά οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, πώς χρηματοδοτείται η διακονία και οι χώροι λατρείας τους και γιατί έρχονται στο σπίτι σας και σας πλησιάζουν σε δημόσιους χώρους;

«Διάβασα πολλά για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στο Ίντερνετ», λέει η Σεσίλιε που αναφέρθηκε νωρίτερα. «Άκουσα κάποιες φήμες καθώς και πολλά προκατειλημμένα σχόλια. Έτσι λοιπόν, η άποψη που σχημάτισα για αυτούς ήταν πολύ αρνητική». Αργότερα όμως μίλησε απευθείας με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και βρήκε ικανοποιητικές απαντήσεις στα ερωτήματά της.

Θα θέλατε να πάρετε αξιόπιστες απαντήσεις στα ερωτήματά σας σχετικά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά; Σας παροτρύνουμε να στραφείτε στην πιο καλά πληροφορημένη πηγή—στους ίδιους τους Μάρτυρες, οι οποίοι εκδίδουν αυτό το περιοδικό. (Παροιμίες 14:15) Ελπίζουμε ότι τα άρθρα που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να διακρίνετε ποιοι είμαστε και τι πιστεύουμε, καθώς επίσης να κατανοήσετε το έργο που επιτελούμε.

πηγή

Recommended For You