Πιθανόν από πτώση μετεωρίτη η απώλεια του αεροσκάφους της EgyptAir

imagesΟι αιγυπτιακές αρχές είναι μέρα με τη μέρα ακόμη πιο επιφυλακτικές όσον αφορά τις πληροφορίες για την εξαφάνιση και την συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir.

Η αλήθεια είναι ότι οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το συμβάν είναι πολλές. Οι θεωρίες για τρομοκρατική ενέργεια, έκρηξη βόμβας και καταστροφική αποσυμπίεση, έκαναν από την αρχή την εμφάνισή τους, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι ανάλογο.

Ωστόσο, μια νέα ενδιαφέρουσα θεωρία βλέπει το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mirror.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η πτήση της EgyptAir έπεσε από μετεωρίτη.Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ένας τεράστιος μετεωρίτης, που ζύγιζε περίπου 10.000 τόνους, πέρασε την ατμόσφαιρα της Γης και έπεσε με ταχύτητα 67.000 χιλιομέτρων / ώρα. Γεγονός που έλαβε χώρα την ίδια μέρα στην άλλη άκρη της γης, και πιο συγκεκριμένα πάνω από την Νέα Υόρκη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα τα κομμάτια από τον μετεωρίτη σκόρπισαν σε όλο τον πλανήτη, π.χ στην Αργεντινή, στη Γροιλανδία,στην Αυστραλία και στη Μέση Ανατολή, καταλήγοντας οτι ένα από τα πολλά κομμάτια πολύ πιθανό να χτύπησε το αεροσκάφος.

Άλλες πηγές που αναφέρονται στην ύπαρξη μετεωρίτη υποστηρίζουν ότι αυτή τη «φλεγόμενη μπάλα» είδε πιθανά και ο ψαράς στην περιοχή της Καρπάθου που είχε αναφέρει από την πρώτη ημέρα ότι είδε φλεγόμενο αντικείμενο στον ουρανό.

Η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που προειδοποίησε για την απειλή του μετεωρίτη και ότι θα μπορούσε να θέσει την εναέρια κυκλοφορία σε κίνδυνο, αναφέρει το δημοσίευμα αλλά και πηγές του ρώσικου υπουργείου Άμυνας.Με βάσει το γεγονός ότι τα περισσότερα κομμάτια θα σκορπούσαν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής είχε ενημερωθεί ο διοικητής του αντιπυραυλικού συστήματος S-400, που έχει αναπτυχθεί στη Συρία, καθώς τα κομμάτια από τον μετεωρίτη θα μπορούσε να ενεργοποιήσουν τα συστήματα συναγερμού.

Ο μετεωρίτης είχε εντοπιστεί από το Okno – ένα ρωσικό διαστημικό σταθμό επιτήρησης που βρίσκεται στο Τατζικιστάν – καθώς πλησίαζε τη γη και στη συνέχεια η τροχιά του ακολουθήθηκε από το δορυφόρο, αναφέρει ο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση από τις αιγυπτιακές αρχές για τη νέα θεωρία. Αξιωματούχοι της χώρας εξακολουθούν να κλίνουν προς την άποψη ότι έκρηξη προκάλεσε το αεροπλάνο να συντριβεί.

Η πτήση της EgyptAir συνετρίβη πάνω από τη Μεσόγειο θάλασσα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Το δυστύχημα προκάλεσε το θάνατο και των 66 επιβατών που ταξίδευαν από το Παρίσι στο Κάιρο.

Recommended For You