Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος

Tο γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της παραίτησης του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, Πάπα Βενέδικτου, σύμφωνα με όλα όσα μετέδωσε το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως αναφέρουν τα παγκόσμια μέσα, πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση πάπα στα παγκόσμια χρονικά, ενώ είναι η πρώτη από το 1415.
Ο Πάπας Βενέδικτος XVI ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στις 28 Φεβρουαρίου στις 20:00 τοπική ώρα, όπως δήλωσε ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, ενώ το γεγονός αναμένεται να ταράξει τα νερά της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Τον Σεπτέμβριο, το Βατικανό έχει διαψεύσει μια φήμη που δημοσιεύθηκε από την ιταλική εφημερίδα ότι ο Πάπας Βενέδικτος XVI ετοιμάζεται να παραιτηθεί με αφορμή τα γενέθλια του τον Απρίλιο.
Η απόφαση του Αγίου Πατέρα οφείλεται σε ιατρικούς λόγους. Στην ηλικία των 86, ο Πάπας Βενέδικτος XVI, (γεννημένος Joseph Alois Ratzinger) δήλωσε ότι δεν έχει «δυνάμεις» να οδηγήσει την Εκκλησία, λόγω της ηλικίας του.
Ο 86χρονος έγινε ο 265ος Πάπας τον Απρίλιο του 2005, ενώ ο καινούριος Πάπας θα εκλεγεί τον Μάρτιο.
Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον Πάπα, κατά την διάρκεια συμβουλίου για την αγιοποίηση μαρτύρων του Οτράντο, κατά το οποίο επικαλέστηκε την προχωρημένη του ηλικία, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις του δεν του επιτρέπουν πλέον να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του και έχοντας όπως είπε, πλήρη επίγνωση της βαρύτητας της απόφασής του να αποσυρθεί, ζήτησε από το κονκλάβιο να ορίσει τον διάδοχό του.
«Κεραυνό εν αιθρία» χαρακτήρισε ο καρδινάλιος Άντζελο Σοντάνο την απόφαση του Ποντίφικα.
http://dailynews24.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You