Πάπια με ρόδι, ρόκα, κάρδαμο και μέντα.

Υλικά για 8 μερίδες
4 στήθη πάπιας
200g ρόκα και κάρδαμο
1 ρόδι
1 μικρό ματσάκι μέντα
Εκτέλεση
1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C.
2.Θερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω στην εστία και τοποθετήστε τα στήθη της πάπιας με το δέρμα από την κάτω πλευρά. “Κάψτε” τα σε υψηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό περίπου.
3.Γυρίστε τα στήθη και τοποθετήστε τα στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.
4.Βγάλτε το κρέας από το φούρνο και τοποθετήστε το σε μία επιφάνεια όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα.
5.Τοποθετήστε σε ένα πιάτο τα φύλλα της σαλάτας.
6.Κόψτε σε διαγώνιες πολύ λεπτές φέτες τα στήθη της πάπιας ρίχνοντας από πάνω τους τους χυμούς που βγάζουν.
7.Κόψτε στη μέση το ρόδι και χρησιμοποιήστε τα σποράκια από το ένα μισό για να στολίσετε το κρέας. Στύψτε με το χέρι σας τα υπόλοιπα σποράκια και ρίξτε το χυμό τους πάνω από τα στήθη.
8.Ψιλοκόψτε μία χούφτα φύλλα μέντας και σκορπίστε τα πάνω από τα στήθη της πάπιας.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
Τα τελευταία χρόνια η πάπια έχει γίνει αρκετά δημοφιλής στη γαστρονομία διότι το κρέας της θεωρείται υγιεινό, χαμηλό σε λίπος και χοληστερόλη. Ωστόσο, η περιεκτικότητα της πάπιας σε λίπος και χοληστερόλη εξαρτάται από τη μέθοδο εκτροφής της. Το κυνήγι αποτελεί την πιο διαιτητική επιλογή, σε αντίθεση με την οικόσιτη πάπια. Αποφεύγοντας την πέτσα και προτιμώντας το στήθος, όπως προτείνεται και στη συγκεκριμένη συνταγή, οι θερμίδες και το λίπος μειώνονται σημαντικά. Το ρόδι αποτελεί μια εξαιρετική τροφή και περιέχει σε υψηλές ποσότητες τις βιταμίνες C, Α, Ε, και τα φυτοχημικά ταννίνες και ανθοκυανίνες. Η αντιοξειδωτική του δράση είναι τρεις φορές ισχυρότερη από του κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Επιπλέον και η ρόκα είναι ιδιαίτερα πλούσια στις αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C και Ε, ενώ είναι γνωστή για τη διουρητική, τονωτική και αντιφλεγμονώδη δράση της. Το κάρδαμο έρχεται να συμπληρώσει με επιπλέον ποσότητες βιταμίνης Α και C. Τέλος, η μέντα έχει αντισηπτικές ιδιότητες, βοηθά στη χώνεψη και είναι καταπραϋντική για το κοινό κρυολόγημα και το βήχα.
Καλή σας απόλαυση!

Recommended For You