Ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου ήταν 2,73 μέτρα – Η ιστορία και το πρόωρο τέλος

Στις 22 Φεβρουαρίου 1918 ήρθε στον κόσμο ένα φυσιολογικό αγοράκι βάρους 3,5 κιλών. Ήταν ο γιος του Χάρολντ και της Άλι Γουάντλοου από το Ιλινόις. Στα πρώτα του γενέθλια ο Ρόμπερτ ζύγισε 20 κιλά και ξεπερνούσε το ένα μέτρο ύψος. Ο «Γίγαντας του Ιλινόις» έζησε μια σύντομη αλλά άκρως ενδιαφέρουσα ζωή.

Σε ηλικία 8 ετών είχε ήδη περάσει τον πατέρα του στο ύψος, ενώ στα 13 η υπέρ – δραστήρια υπόφυσή του τον «εκτόξευσε» στα 2 μέτρα. Τότε του είχε απονεμηθεί ο τίτλος του ψηλότερου προσκόπου σε όλο τον κόσμο! Η συνέχεια όμως ήταν ακόμα πιο θεαματική.

O Γουάντλοου διατηρούσε ήπιους τόνους στην καθημερινότητα του. Τον διέκρινε μια χαρακτηριστική ηρεμία. Για τον λόγο αυτό οι δικοί του άνθρωποι τον αποκαλούσαν «ευγενικό γίγαντα». Ασχολούνταν με τη φωτογραφία και έπαιζε κιθάρα, μέχρι που καμία δεν χωρούσε στα χέρια του. Τα προβλήματα στη ζωή του νεαρού άντρα είχαν μόλις αρχίσει!

Έγινε θέαμα σε τσίρκο και έπαιζε σε διαφημίσεις
Μετά την αποφοίτηση του από το κολέγιο, έκανε περιοδεία με το τσίρκο Ringling Brothers, ενώ μόλις ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του εκεί έγινε το κεντρικό πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας μιας εταιρίας κατασκευής παπουτσιών με μεγάλα μεγέθη. Για ευνοήτους λόγους ήταν ο… καταλληλότερος!

Το άδοξο τέλος και οι ιδιαίτερες συνθήκες για την τέλεση της κηδείας του
Η δημιουργία μιας κυψέλης στον αστράγαλο ήταν η αφορμή για την πτώση του Ρόμπερτ. Μια έντονη φλεγμονή που τον εμπόδισε να περπατήσει, επιβάρυνε αισθητά την υγεία του μέχρι που κατέληξε, στις 15 Ιουλίου 1940, σε ηλικία 22 ετών. Οι συνθήκες για την τέλεση της κηδείας του ήταν ιδιαίτερες λόγω της σωματικής του διάπλασης. Δεκαοχτώ μέρες πριν από το θάνατο του οι γιατροί μέτρησαν το ύψος του Ρόμπερτ, το οποίο έφτανε τα 2 μέτρα και 73 εκατοστά. Σήμερα στη γενέτειρα του «Γίγαντα του Ιλινόις», το Άλτον, υπάρχει ένα χάλκινο άγαλμα στις διαστάσεις του για να θυμίζει πάντα τον ευγενικό συμπατριώτη-σύμβολο.

Οι μεγαλύτερες ατραξιόν του τσίρκου Ringling Brothers, ήταν ο ψηλότερος και ο κοντύτερος άντρας του κόσμου.Ήταν δυο καλοί φίλοι, που απλά ο ένας χωρούσε στην χούφτα του αλλουνού!…

Το φέρετρο ζύγιζε 453 κιλά και χρειάστηκαν 12 άνθρωποι για να το κουβαλήσουν…

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Recommended For You