Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά Πουλούν το Πιο Παλιό τους Ακίνητο στην Ιστορική Περιοχή Μπρούκλιν Χάιτς

images

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Την Τρίτη 26 Απριλίου 2016, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ολοκλήρωσαν την πώληση του ακινήτου στην οδό Κολούμπια Χάιτς 124 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Το κτίριο κατοικιών 14.120 και πλέον τετραγωνικών μέτρων, με το σήμα της σκοπιάς χτισμένο στην κορυφή του, βρίσκεται στη βόρεια είσοδο του παραλιακού πεζόδρομου της περιοχής Μπρούκλιν Χάιτς. Διατέθηκε προς πώληση τον Δεκέμβριο του 2015 και, έπειτα από διαδικασία προσφορών, επιλέχτηκε αγοραστής που για πρώτη φορά αποκτάει ακίνητο από τους Μάρτυρες.

images

Το κτίριο στην οδό Κολούμπια Χάιτς 122-124 πριν το ανακαινίσουν οι Μάρτυρες.

Το αρχικό τετραώροφο κτίριο με καφέ πέτρα στην οδό Κολούμπια Χάιτς 124 ήταν το σπίτι του Χένρι Γουόρντ Μπίτσερ, γνωστού υπέρμαχου της κατάργησης της δουλείας και πάστορα της Εκκλησίας του Πλίμουθ από το 1856 ως το 1881. Η εφημερίδα The New York Times αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του κτιρίου, δηλώνοντας ότι «αυτό ήταν το σπίτι στο οποίο λέγεται ότι ο Πρόεδρος Λίνκολν είχε επισκεφτεί τον κύριο Μπίτσερ λίγο πριν από την υπογραφή της Διακήρυξης της Χειραφέτησης». Τον Μάιο του 1909, οι Μάρτυρες αγόρασαν το κτίριο ενώ μετέπειτα απέκτησαν αρκετά ακίνητα που συνόρευαν με αυτό, δημιουργώντας έτσι το δεκαώροφο κτίριο που καταλαμβάνει σήμερα ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο.

Ο Ρίτσαρντ Ντιβάιν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά, σχολιάζει: «Θεωρούμε το κτίριο στην οδό Κολούμπια Χάιτς 124 ένα από τα θρυλικά κτίρια της οργάνωσής μας. Από το 1909, λειτούργησε πρωτίστως ως χώρος διαμονής του προσωπικού των κεντρικών μας γραφείων. Από το 1929 ως το 1957, με εξαίρεση τέσσερα χρόνια, το κτίριο αυτό στέγαζε τον πρώην ραδιοφωνικό μας σταθμό, τον WBBR, από τον οποίο μεταδίδονταν Γραφικές διαλέξεις και σχετικές εκπομπές».

images

Το στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού των Μαρτύρων, WBBR, στο κτίριο της οδού Κολούμπια Χάιτς 124 τη δεκαετία του 1950.

Αν και οι Μάρτυρες αποτελούν μέρος της κοινότητας του Μπρούκλιν Χάιτς επί 100 και πλέον χρόνια, τα αρχικά κεντρικά γραφεία του νομικού προσώπου Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά ιδρύθηκαν τη δεκαετία του 1880 στο Αλεγκένι (τώρα αποτελεί μέρος του Πίτσμπουργκ) της Πενσυλβανίας. Ο Ντέιβιντ Α. Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά από τα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία, αναφέρει: «Η μετακίνηση που έγινε το 1909 σε μια περιοχή κοντά σε λιμάνι όπως το Μπρούκλιν ήταν καθοριστική για την ανάπτυξη και την επιτάχυνση του παγκόσμιου Βιβλικού εκπαιδευτικού μας έργου».

Η πώληση του ακινήτου στην οδό Κολούμπια Χάιτς 124 αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα που κάνουν οι Μάρτυρες για τη μεταφορά των κεντρικών τους γραφείων στο συγκρότημα έκτασης 200 στρεμμάτων που θα ολοκληρωθεί σύντομα στο Γουόργουικ της Νέας Υόρκης. Ο κ. Σεμόνιαν προσθέτει: «Η μετακίνηση στις καινούριες μας εγκαταστάσεις στα βόρεια της πολιτείας είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε τώρα. Όπως το Μπρούκλιν ήταν το σπίτι μας για πάνω από έναν αιώνα, έτσι και το Γουόργουικ θα είναι το σπίτι μας σε μια νέα εποχή της ιστορίας μας».

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:

David A. Semonian, Γραφείο Ενημέρωσης, τηλ. +1 718 560 5000

πηγή

Recommended For You