Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά Ολοκλήρωσαν την πιο Εντατική …

imagesΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Η περίοδος Αύγουστος-Οκτώβριος 2015 αποτέλεσε την πιο εντατική φάση της οικοδόμησης των νέων παγκόσμιων κεντρικών γραφείων των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Γουόργουικ της Νέας Υόρκης, με 3.800 εθελοντές να συμμετέχουν καθημερινά στο έργο.

Στην πιο εντατική φάση της οικοδόμησης, γύρω στα 40 λεωφορεία κάθε μέρα μετέφεραν περίπου 3.800 εθελοντές προς και από το εργοτάξιο.

Για να γευματίσουν οι εθελοντές, μερικές φορές χρειάστηκαν ακόμα και οχτώ προσωρινές τραπεζαρίες.

Από την έναρξη των εργασιών τον Ιούλιο του 2013, πάνω από 18.000 Μάρτυρες έχουν ταξιδέψει από κάθε πολιτεία, περιλαμβανομένης της Αλάσκας και της Χαβάης, για να συμμετάσχουν στο έργο. Περίπου 400-500 εθελοντές φτάνουν κάθε σαββατοκύριακο ενώ ο αριθμός εκτοξεύτηκε σε πάνω από 700 την περίοδο της πιο εντατικής φάσης της οικοδόμησης. Μεγάλο μέρος των εθελοντών προσφέρθηκαν να εργαστούν σε διάφορους διορισμούς για μία ως τέσσερις εβδομάδες.

imagesΟ Ρίτσαρντ Ντιβάιν, εισηγητής της Επιτροπής Οικοδόμησης των Μαρτύρων στο Γουόργουικ (CPC), αναφέρει: «Δεδομένου ότι έρχονται χιλιάδες άτομα να δουλέψουν κάθε μέρα, τα εργοτάξια θα μπορούσαν εύκολα να γεμίσουν ασφυκτικά. Για να υπάρχει οργάνωση και αποτελεσματικότητα, πήραμε περίπου 400 άτομα από την πρωινή βάρδια και τους αναθέσαμε να εργάζονται με ωράριο 3:00 μ.μ. ως 2:00 π.μ.». Αυτή η δεύτερη βάρδια λειτούργησε από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο.

Η CPC αναφέρει ότι δύο από τα τέσσερα κτίρια κατοικιών θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ντιβάιν, «στο σύνολό του, το έργο προηγείται του χρονοδιαγράμματος κατά τέσσερις μήνες, χάρη στην τεράστια συντονισμένη προσπάθεια που έχει γίνει». Οι υπόλοιπες κατοικίες, τα γραφεία και τα κτίρια συντήρησης προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Recommended For You