Οι Μάρτυρες Παρέχουν Βοήθεια Έπειτα από Καταρρακτώδεις Βροχές στη Σρι Λάνκα

images

Μάρτυρες φορτώνουν σε όχημα προμήθειες για τους πληγέντες
Μάρτυρες φορτώνουν σε όχημα προμήθειες για τους πληγέντες

ΚΟΛΟΜΠΟ, Σρι Λάνκα—Στους κεντρικούς λόφους της περιοχής Αραναγιάκα στη Σρι Λάνκα, σχεδόν 100 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, το Κολόμπο, αλλεπάλληλες λασπορροές εισέβαλαν σε χωριά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 100 άνθρωποι ενώ οι πληγέντες ήταν περίπου 350.000. Οι πρώτες καταρρακτώδεις βροχές άρχισαν να χτυπούν με μανία την περιοχή στις 15 Μαΐου, ενώ στην πόλη Κιλινότσι κάποια στιγμή μέσα σε ένα 24ωρο το ύψος της βροχής έφτασε τα 373 χιλιοστά. Οι αρχές αναφέρουν ότι πρόκειται για τη χειρότερη φυσική καταστροφή στη Σρι Λάνκα έπειτα από το τσουνάμι του 2004. Σύμφωνα με το γραφείο τμήματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Σρι Λάνκα, κανένας Μάρτυρας δεν έχασε τη ζωή του αλλά σχεδόν 200 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Στην Καντουγουέλα σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το Κολόμπο, μια Αίθουσα Βασιλείας, δηλαδή ένας χώρος λατρείας, πλημμύρισε, με το ύψος του νερού να φτάνει τα δύο μέτρα.

Οι Μάρτυρες δημιούργησαν αμέσως μια επιτροπή παροχής βοήθειας η οποία συντόνισε τις προσπάθειες που θα καταβάλλονταν ώστε να καλυφτούν οι άμεσες υλικές ανάγκες των θυμάτων και να παρασχεθεί η αναγκαία ποιμαντική φροντίδα. Μια Αίθουσα Βασιλείας στην Κοταχένα χρησιμοποιήθηκε ως χώρος αποθήκευσης προμηθειών, όπως πόσιμου νερού, ρουχισμού και ιατρικών εφοδίων. Εκατοντάδες ντόπιοι Μάρτυρες συμμετείχαν εθελοντικά στη διανομή των αναγκαίων σε ομοπίστους τους καθώς και σε άλλους.

images
Στην Αίθουσα Βασιλείας της Κοταχένα, μια ομάδα εθελοντών προετοιμάζει για διανομή εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα, ρουχισμό και ιατρικά εφόδια.

Ο Νιντχού Ντέιβιντ, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Σρι Λάνκα, σχολιάζει: «Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για τις πολλές οικογένειες που επηρεάστηκαν από την πρόσφατη αυτή τραγωδία. Εν τω μεταξύ, βοηθάμε στον καθαρισμό των σπιτιών που πλήγηκαν, στη διανομή τροφής, καθώς και στην προσφορά ρούχων σε εκείνους που τα χρειάζονται. Το γενναιόδωρο εθελοντικό πνεύμα των μελών μας μοιάζει με φωτεινό ήλιο σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς».

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: David A. Semonian, τηλ. 1-718-560-5000
Σρι Λάνκα: Nidhu David, 94-11-2930-444

πηγή

Recommended For You