Οι δύο τροφές που προλαμβάνουν την αύξηση βάρους

imagesΤα τελευταία χρόνια βομβαρδιζόμαστε από νέα για τις υπερτροφές (super foods). Μπορεί κάποιες να μας ήταν πραγματικά άγνωστες όπως τα goji berries, κάποιες άλλες ωστόσο αποτελούσαν μέρος της διατροφής μας εδώ και χρόνια, όπως το σουσάμι. Στο ξακουστόHarvard λοιπόν αποφάσισαν να αναλύσουν περισσότερο τα superfoods κι ανακάλυψαν πως τοσουσάμι και ο λιναρόσπορος προλαμβάνουν την αύξηση βάρους.

Ο λιναρόσπορος και το σουσάμι είναι πλούσια σε λιγνάνες. Οι λιγνάνες είναι χημικές ενώσεις μικρού μοριακού βάρους που συνδέονται με την οξείδωση των λιπών αλλά και της κακής χοληστερόλης. Κι αν όλα αυτά φαίνονται πολύ επιστημονικά (και είναι), κρατήστε απλώς πως οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες που κατανάλωναν συχνά τροφές με λιγνάνες είχαν την τάση να παίρνουν λιγότερο βάρος σε σχέση με εκείνες που τιςκατανάλωναν σε μικρότερες ποσότητες.

Με λίγα λόγια εκτός από τη δικαιολογία που βρήκαμε για να καταναλώνουμε το αγαπημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης, μπορούμε να εντάξουμε στη διατροφή μας και το μπρόκολο, τους ηλιόσπορους, το kale (λαχανίδα) και τα φιστίκια κάσιους.

πηγή

Recommended For You