Οι απίστευτες χρήσεις της μουστάρδας

imagesΜπορεί η μουστάρδα να έχει συνδεθεί απόλυτα με το φαγητό, ωστόσο, το τραπέζι δεν είναι ο μοναδικός της προορισμός.

Σύμφωνα με το ipop.gr, η μουστάρδα έχει και άλλες χρήσεις, οι οποίες είναι οι εξής:

Κάνει καλό στα μαλλιά και αντικαθιστά την μαλακτική κρέμα

Το λάδι που περιέχει η μουστάρδα μπορεί κάλλιστα να γίνει το νέο σου conditioner. Για να έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στα μαλλιά σου κάνε μάσκα μουστάρδας. Άσε την να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα και μετά λούσου κανονικά.

Κάηκες; Βάλε μουστάρδα

Αν έχεις καεί από κάποιο ζεστό σκεύος την ώρα που μαγειρεύεις μπορείς να βάλεις μουστάρδα. Θα ανακουφίσει την περιοχή και θα την δροσίσει.

Αφυδατωμένο δέρμα

Η μουστάρδα είναι η τέλεια συνταγή ακόμα και για εσένα που έχεις αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα. Ανακάτεψε μουστάρδα με ελαιόλαδο πέρνα με αυτό το μείγμα τις ταλαιπωρημένες- αφυδατωμένες περιοχές και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με αρκετό χλιαρό νερό.

Καθαρίζει τις κατσαρόλες και κάνεις τα ασημικά να λάμψουν

Για να κάνεις αυτά τα δύο θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μουστάρδα σε σκόνη και όχι σε μορφή κρέμας. Τρίψε, λοιπόν, τα λερωμένα σου σκεύη ή τα λερωμένα σου ασημικά καλά με ένα βαμβακερό πανί και σε λίγα μόνο λεπτά θα δεις τα σκεύη και τα ασημικά σου αντίστοιχα να λάμπουν λες και είναι καινούργια

Recommended For You