Μπανάνα: Τα οφέλη που έχει και δεν τα ξέρεις!

imagesΜια μπανάνα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα…

Μπορεί το μήλο να έχει κλέψει την δόξα από τα υπόλοιπα φρούτα ωστόσο η μπανάνα όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα αλλά θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα. Γιατί; Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις…

-Περιέχει βιταμίνη Β και δίνει στα μαλλιά σου την λάμψη που χρειάζονται. Μπορείς να φτιάξεις μια μάσκα με γάλα και μέλι και μέσα σε 20 λεπτά να δεις την εκπληκτική διαφορά.

-Κάνει καλό στο δέρμα. Απλώνεις τον πολτό της για 15 λεπτά στο πρόσωπο και τον ξεπλένεις με κρύο νερό. Η βιταμίνη Α που περιέχει κάνει καλό στην επιδερμίδα ενώ η βιταμίνη Ε απομακρύνει τα μικρόβια.

-Η μπανάνα είναι γεμάτη προβιοτικά. Τα προβιοτικά είναι απαραίτητα για την διατήρηση της ισορροπίας των βακτηρίων του στομάχου και αποτρέπουν τις μολύνσεις στο έντερο.

-Είναι αγχολυτική. Το κάλιο μειώνει την πίεση στο αίμα και κατά συνέπεια το άγχος. Μάλιστα οι επιστήμονες συνιστούν να την καταναλώνεις σαν σνακ στο γραφείο!

-Δίνει ενέργεια. Γιατί η βιταμίνη C που περιέχει μπορεί να δώσει στον οργανισμό σου την ώθηση που χρειάζεσαι. Πριν το γυμναστήριο ή και μετά είναι η καλύτερη επιλογή.

-Διώχνει τον πονοκέφαλο. Το μαγνήσιο θεωρείται το ιδανικό για την απομάκρυνση του πονοκεφάλου και για την ανακούφισή του!

πηγή

Recommended For You