Μους φράουλας σε ποτήρι

Υλικά

Για τη σάλτσα φράουλας

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 γρ. φύλλα ζελατίνης(έτσι η σος θα γίνει παχύρρευστη)

Για τη μους

600 γρ. φράουλες
40 γρ. ζάχαρη (αν θέλουμε τη μους πιο γλυκιά, διπλασιάζουμε τη ζάχαρη)
15 γρ. φύλλα ζελατίνης
350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί

Μερίδες 8-10
Προετοιμασία 30΄
Αναμονή 3- 4 ώρες

Διαδικασία Σάλτσα: Βάζουμε τη ζελατίνα σε μπολ με κρύο νερό να μαλακώσει. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό (περίπου 45°C – αν δεν έχουμε θερμόμετρο πρέπει να το αισθανόμαστε αρκετά ζεστό στα χείλη). Αποσύρουμε, στραγγίζουμε τη ζελατίνα, την προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα φράουλας και ανακατεύουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο. Στο σερβίρισμα, θα χρειαστεί να χτυπήσουμε λίγο τη σάλτσα με το σύρμα.

Μους φράουλας: Βάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό (45° C). Αποσύρουμε, στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε να λιώσουν. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα φράουλας, ανακατεύουμε και με μια σπάτουλα προσθέτουμε με απαλές κινήσεις τη χτυπημένη κρέμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολ ή ποτήρια και τη βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 3 – 4 ώρες. Σερβίρουμε τη μους με τη σάλτσα φράουλας.

Συμβουλές Μπορούμε να βάλουμε τη σάλτσα φράουλας σε παγοκύστες στην κατάψυξη από την προηγουμένη. Θα σερβίρουμε τα φραουλοπαγάκια πάνω στη μους, εντείνοντας έτσι την αίσθηση δροσιάς.

http://www.glykesistories.gr

Recommended For You