Μουργόλυκοι ποιοι ήταν;

Χάρτινοι ήρωες της Ντίσνεϊ, που γεννήθηκαν το 1951, από το πενάκι του σπουδαίου κομίστα Καρλ Μπαρκς (1901-2000). Πρόκειται για μια ομάδα από ανθρωπόμορφους σκύλους, που ανήκουν στον κόσμο του Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Οι Μουργόλυκοι (Beagle Boys στα αγγλικά) είναι μέλη μιας οικογενειακής συμμορίας του οργανωμένου ή μάλλον του εντελώς ανοργάνωτου εγκλήματος! Εγκέφαλος της συμμορίας είναι ο τετραπέρατος παππούς των Μουργόλυκων, Μόργκαν Μουργόλυκος, που διαθέτει περισσότερο μυαλό απ’ ό,τι όλοι οι υπόλοιποι μαζί!

Τα μέλη της δρουν στη Λιμνούπολη και βασικός στόχος όλων των σχεδίων τους είναι το θησαυροφυλάκιο του πάμπλουτου και μεγάλου τσιγκούνη Σκρουτζ Μακ Ντακ. Σχεδόν πάντα αποτυγχάνουν και καταλήγουν στη φυλακή, όπου προετοιμάζουν τα σχέδιο της απόδρασής τους. Όταν δεν φιλοξενούνται στις φυλακές της Λιμνούπολης, ζουν σε ένα τροχόσπιστο.

Οι Μουργόλυκοι οδηγούν κλεμμένα αυτοκίνητα, εμφανίζονται πάντα με τις στολές της φυλακής και φορούν μάσκες για να προστατεύσουν την ανωνυμία τους. Απευθύνονται ο ένας στον άλλο με τους αριθμούς που είναι τυπωμένοι στην μπλούζα τους.

Οι Μουργόλυκοι έχουν ως αντιπάλους τον Σκρουτζ, τον ανηψιό του Ντόναλντ Ντακ, τον Σούπερ Γκούφι, τον Κύρο Γρανάζη, τους ανθρώπους του νόμου στη Λιμνούπολη και ενίοτε τον Μίκυ Μάους. Έχουν συμμαχήσει κατά καιρούς με τους διάσημους κακούς του Ντίσνεϊ, όπως, ο Κακός Λύκος, ο Μαύρος Πητ, ο Κάπταιν Χουκ, το Μαύρο Φάντασμα, ο Σκληρόκαρδος Χρυσοκούκης και η Μάτζικα Ντε Σπελ.

Η πρεμιέρα των Μουργόλυκων έγινε στη δεκασέλιδη ιστορία Terror of the Beagle Boys, που δημοσιεύτηκε στο 134ο τεύχος του περιοδικού Walt Disney’s Comics and Stories και κυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου 1951. Η ελληνική έκδοση της ιστορίας δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 1996, στο επετειακό 100ο τεύχος του μηναίου περιοδικού ΚΟΜΙΞ.

https://www.sansimera.gr

Recommended For You