Μετρό: Δείτε πώς φτιάχτηκαν οι τρεις νέοι σταθμοί σε τρία λεπτά

Η Αττικό Μετρό κυκλοφόρησε ένα βίντεο με το χρονικό των εργασιών στους τρεις νέους σταθμούς, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια

Περίπου 60.000 πολίτες θα εξυπηρετούνται καθημερινά από τους τρεις νέους σταθμούς του Μετρό που παραδόθηκαν στο κοινό την Τρίτη, στη γραμμή προς Πειραιά.

Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια εντάσσονται στο δίκτυο του Μετρό, στη γραμμή 3, που από την Αγία Μαρίνα που τερμάτιζε έως χθες, σήμερα τερματίζει στη Νίκαια.

Ο σταθμός της «Αγ. Βαρβάρας» βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, του «Κορυδαλλού» στην πλατεία Ελευθερίας και της «Νίκαιας» στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Η απόσταση από τη Νίκαια στο Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο αεροδρόμιο σε 55 λεπτά. Η συχνότητα των δρομολογίων της ΣΤΑΣΥ στις ώρες αιχμής (7:30-17:30) στο τμήμα Αιγάλεω-Δουκίσσης Πλακεντίας θα είναι 4 λεπτά και στο τμήμα Αιγάλεω- Νίκαια θα είναι 8 λεπτά.

Οι τρεις νέοι σταθμοί θα δώσουν ανάσα στις περιοχές όπου βρίσκονται και αποτελούν ακόμα ένα βήμα στην επέκταση του μετρό προς Πειραιά.

Η Αττικό Μετρό έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που μέσα σε τρία λεπτά δείχνει όλο το χρονικό των εργασιών για την κατασκευή των σταθμών.

Οι τρεις νέοι σταθμοί, εκτός από τη συμβολή τους στη διευκόλυνση των μετακινήσεων χιλιάδων επιβατών καθημερινά, αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος, «Από σήμερα το πρωί, οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από και προς τη Δυτική Αττική γίνονται ταχύτερες και ευκολότερες, με την παράδοση 3 νέων σταθμών μετρό και τη ριζική αναδιοργάνωση λεωφορειακών γραμμών.

Οι νέοι σταθμοί της γραμμής 3 του μετρό θα εξυπηρετούν καθημερινά περισσότερους από 60.000 επιβάτες, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2022, όταν ολοκληρωθεί η επέκταση έως τον σταθμό “Δημοτικό Θέατρο” του Πειραιά.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού πραγματοποιήθηκε ένας σημαντικός ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Περάματος και Πειραιά, έτσι ώστε οι οδικές συγκοινωνίες να συνδεθούν με τους νέους σταθμούς του μετρό και να διευκολυνθούν οι μετεπιβιβάσεις μεταξύ των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς».

Η αναδιάταξη των λεωφορειακών γραμμών, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ενεργοποιείται άμεσα με την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών και προβλέπει άμεσες παρεμβάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν κατά το πρώτο διάστημα λειτουργίας των σταθμών.

Στη συνέχεια θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση ανασχεδιασμού, ανάλογα με τις ανάγκες, για τη βέλτιστη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση αυτών των περιοχών.

Recommended For You