Μαθήματα ηγεσίας από την Cheryl Cran

imagesH Cheryl Cran είναι από τις πιο επιτυχημένες συμβούλους επιχειρήσεων σε θέματα ηγεσίας, όπως επίσης και διαχείρισης αλλαγών και σχέσεων μεταξύ διαφορετικών γενεών στον εργασιακό χώρο. Γι’ αυτό και μέσα σε 20 χρόνια έχει συνεργαστεί με επιχειρήσεις σε εκατό και πλέον διαφορετικούς τομείς σε δώδεκα χώρες. Αποδεικνύοντας έτσι πως ακόμα και η αρχηγία είναι μια «υπηρεσία» που πληρώνεται.
Γιατί πιστεύετε ότι «η εξελικτική ηγεσία είναι το μέλλον για την επιτυχία των επιχειρήσεων»; Τι εννοείτε λέγοντας «εξελικτική»;
Η εξελικτική ηγεσία είναι η νέα και σύγχρονη ηγεσία που απαιτείται για το μέλλον των επιχειρήσεων. Σύγχρονος ηγέτης είναι αυτός που εξελίσσει συνεχώς τις σκέψεις, τα πιστεύω και τις συμπεριφορές του προκειμένου να εμπνεύσει τους άλλους για να παρουσιάσουν υψηλότερες δυνατότητες και ανάπτυξη. Επομένως, ένας εξελικτικός ηγέτης προσλαμβάνει και συγκρατεί εύκολα υψηλών επιδόσεων μοντέλα, γιατί προσαρμόζεται συνεχώς στη γρήγορη αλλαγή, στις νοοτροπίες διαφορετικών γενεών και στην ολοένα και πιο σημαντική τεχνολογία.
 
Πώς θα εξηγούσατε το κλειδί της επιτυχίας σας σε έναν έφηβο;
Ως παιδί, ανατράφηκα από τον πατέρα μου, που με δίδαξε ότι θα μπορούσα να γίνω και να κάνω οτιδήποτε βάλω στο μυαλό και στην καρδιά μου. Πιστεύω ότι το να έχω ένα γονιό που πίστεψε σε μένα και στο τι θα μπορούσα να κάνω οδήγησε στην επιτυχία μου.
 
Τι είναι αυτό που καθιστά κάποιον ηγέτη; Θα μπορούσατε να φτιάξετε μια λίστα δεξιοτήτων που συνθέτουν το πορτρέτο του;
Εχω δουλέψει με αρκετούς και από την έρευνά μου κατάλαβα ότι οι έμπειροι και κορυφαίοι ηγέτες χαρακτηρίζονται από τα εξής προσόντα: … διαβάστε εδώ την συνέχεια

Recommended For You