Μάρτυρες του Ιεχωβά Γιατί Κηρύττουμε;

Ίσως αυτό που μας ξεχωρίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι το εκτεταμένο μας κήρυγμα—από σπίτι σε σπίτι, σε δημόσιους χώρους και οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι. Γιατί κηρύττουμε;

imagesΟι Μάρτυρες του Ιεχωβά κηρύττουν για να δοξάζουν τον Θεό και να γνωστοποιούν το όνομά του. (Εβραίους 13:15) Θέλουμε επίσης να υπακούμε στον Χριστό Ιησού, ο οποίος έδωσε την εντολή: «Πηγαίνετε, λοιπόν, και κάντε μαθητές από όλα τα έθνη, . . . διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα όσα σας έχω παραγγείλει».—Ματθαίος 28:19, 20.

Επιπλέον, αγαπάμε τον πλησίον μας. (Ματθαίος 22:39) Βέβαια, κατανοούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τις δικές τους θρησκευτικές πεποιθήσεις και ότι δεν ενδιαφέρονται όλοι για το άγγελμά μας. Ωστόσο, θεωρούμε ότι οι Γραφικές διδασκαλίες είναι ζωοσωτήριες. Γι’ αυτόν τον λόγο, συνεχίζουμε “αδιάκοπα να διδάσκουμε και να διακηρύττουμε τα καλά νέα για τον Χριστό”, όπως έκαναν και οι Χριστιανοί του πρώτου αιώνα.—Πράξεις 5:41, 42.

Ο κοινωνιολόγος Αντόνιο Κόβα Μαδούρο έγραψε για «την προσπάθεια και τον κόπο που καταβάλλουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, μέχρι του σημείου να εξαντλούν τους εαυτούς τους . . . , έτσι ώστε το ιερό κείμενο να φτάσει στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της γης».—Εφημερίδα El Universal, Βενεζουέλα

Οι περισσότεροι αναγνώστες των εντύπων μας δεν είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Και εκατομμύρια άνθρωποι που μελετούν τη Γραφή μαζί μας ανήκουν σε άλλες θρησκείες. Είναι όμως ευγνώμονες που τους επισκέπτονται Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Φυσικά, μπορεί να έχετε και άλλες ερωτήσεις σχετικά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Σας καλούμε να μάθετε τις απαντήσεις

  • Ρωτώντας κάποιον Μάρτυρα του Ιεχωβά.

  • Επισκεπτόμενοι τον ιστότοπό μας, www.jw.org/el

  • Παρακολουθώντας τις συναθροίσεις μας, οι οποίες έχουν ελεύθερη είσοδο και είναι ανοιχτές για όλους.

πηγή

Recommended For You