Μάθετε πως μπορείτε να μιλήσετε με τους αστροναύτες στο διάστημα!

Είναι τόσα τα πράγματα που θα ήθελε να ρωτήσει κανείς έναν αστροναύτη. Tώρα, λοιπόν, μπορεί να πιάσει ο καθένας… κουβεντούλα με εκείνους που βρίσκονται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του National Geographic Channel. Ο τρόπος είναι απλός. Ο καθένας μπορεί να στείλει μία ερώτηση, μέσω Instagram και κάποιες από αυτές τις απαντούν στο σχετικό ζωντανό πρόγραμμα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο Ρικ Μαστράτσιο και ο Κόιτσι Γουακάτα, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκεί… πάνω.

Εννοείται πως το πρόγραμμα ξετρέλανε τον κόσμο, καθώς μέχρι τώρα οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή. Κάποιες κινούνται γύρω από συνηθισμένα θέματα. Για παράδειγμα: τους ρωτούν αν έχουν δει UFO, πώς φαίνεται η Γη από το διάστημα και τι τους αρέσει να κοιτάζουν περισσότερο. Η φαντασία, όμως, περισσεύει σε κάποιες άλλες ερωτήσεις, όπως εκείνου που θέλει να μάθει αν οι αστροναύτες είδαν το «Gravity», ενώ κάποιος αναρωτιόταν αν υπάρχει αλκοόλ στο διαστημικό σταθμό. «Αν είχατε ενυδρείο στο διάστημα, τι ψάρια θα βάζατε» ήταν μία ερώτηση για… βραβείο.

Η διαδικασία για την υποβολή των ερωτήσεων είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να βγάλει μία φωτογραφία του ή να τραβήξει ένα βίντεο με το οποίο θα χαιρετά τους αστροναύτες και μαζί θα διατυπώνει την ερώτησή του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί το #HelloFromEarth και το δημοσιεύει στο Instagram, περιμένοντας την απάντηση.

Recommended For You