Κρεμμυδόσουπα η σούπα του φτωχού

Η κρεμμυδόσουπα είναι η σούπα του φτωχού αναμφισβήτητα. Μια εύκολα γρήγορη και νόστιμη συνταγή. Ονομάστηκε η σούπα του φτωχού λόγω του ότι τα κρεμμύδια υπήρχαν σε αφθονία.
Υλικά:
8-9 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6-7 κουταλιές της σούπας βούτυρο
10 ποτήρια νερό
1 χούφτα τυρί τριμμένο (κασέρι ή παρμεζάνα)
ψωμάκια τηγανισμένα, αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκόβουμε και καβουρδίζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να πάρει ανοιχτό κα­στανό χρώμα. Στραγγίζουμε το βούτυρο και το κρατά­με για να τηγανίσουμε αργότερα μ’ αυτό τα ψωμάκια. Μέσα στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, κατά προτίμηση ζεστό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα 4-5 λεπτά να βράσει.
Στο μεταξύ κόβουμε το ψωμί – κατά προτίμηση ψίχα – σε μικρά κομματάκια, στο μέγεθος καραμέλας – και τα τηγανίζουμε στο βούτυρο που κρατήσαμε προη­γούμενα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμα.
Όταν πάρουν καστανό χρώμα, τα βγάζουμε και τ’ αραδιάζουμε στη σουπιέρα μαζί με το τυρί, τριμμένο. Πάνω τους ρίχνουμε τη σούπα, αφήνουμε 2-3 λεπτά να μουσκευτούν τα ψωμάκια και σερβίρουμε αμέσως.
Σημείωση: Προσοχή χρειάζεται στο καβούρδισμα του κρεμμυδιού. Φροντίζουμε να πάρει πραγματικά καστανό ανοιχτό χρώμα, έτσι που να μην καβουρδιστεί πoλύ και πικρίζει η σούπα, ούτε να μείνει ξανθό, οπότε η σούπα θα έχει γεύση ωμού κρεμμυδιού.
http://www.briefingnews.gr
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You