Κι όμως υπάρχει λόγος που οι ήρωες της Disney φοράνε λευκά γάντια

Μετά από αμέτρητες ώρες παρακολούθησης κινουμένων σχεδίων της Disney, υπάρχουν κάποια πράγματα που όλοι έχουμε παρατηρήσει, με τις απορίες να ξεπηδούν από το κεφάλι μας.

Ας πούμε πώς γίνεται το γοβάκι να ταιριάζει μόνο στη Σταχτοπούτα ή γιατί ο Γουίνι το αρκουδάκι δεν φόραγε ποτέ παντελόνι; Ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα υπάρχει και το «γιατί αρκετοί ήρωες της Disney φορούν λευκά γάντια». Μίκι, Μίνι, Μαξ και Γκούφι είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο Μίκι Μάους έκανε την εμφάνισή του το 1928 και τότε είχε μαύρα χέρια και μαύρα πόδια. Εξι μήνες μετά το κοινό τον είδε με λευκά παπούτσια και το 1929 φόρεσε τελικά άσπρα γάντια τα οποία και κράτησε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Τζον Κέινμέικερ «κάθε είδους κίνηση, ακόμη και με τους υπολογιστές είναι μια διαδικασία έντονης εργασίας». Ετσι, οι χαρακτήρες απεικονίζονται με γάντια, καθώς τα χέρια είναι δύσκολο να ζωντανέψουν.

Η Disney, λοιπόν, αποφάσισε να φορέσει στον ήρωα γάντια για τρεις λόγους:

  • Η διαδικασία των σκίτσων έγινε πιο αποτελεσματική και γρήγορη, δεδομένου ότι δεν χρειαζόταν να ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο σε λεπτομέρειες.
  • Οι σκιτσογράφοι μπόρεσαν να εστιάσουν στα χέρια και τα πόδια των ασπρόμαυρων χαρακτήρων και τις χειρονομίες τους καθώς πλέον υπήρχε αντίθεση.
  • Οι χαρακτήρες έγιναν πιο «ανθρώπινοι» και ο Μίκυ για παράδειγμα δεν έμοιαζε τόσο με ποντίκι.

Recommended For You