Κατρούγκαλος: Ανέφικτο να ανοίξουν οι τράπεζες αυτήν την εβδομάδα

images«Αυτή την εβδομάδα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες. Όχι να ανοίξουν αυτή την εβδομάδα -αυτό μάλλον δεν είναι τεχνικά εφικτό-, αλλά να μπουν σε μια πορεία κανονικότητας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον «Αθήνα 9.84».

«Η οικονομία χωρίς τράπεζες δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ελπίζω να μην χρειαστούν εβδομάδες… Δεν είναι δυνατόν να πάμε παραπάνω από μία εβδομάδα με κλειστές τράπεζες, ήδη έχουμε καθυστερήσει» πρόσθεσε.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξαπέλυσε βολές εναντίον της ΕΚΤ για την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα. «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ ήταν κατεξοχήν πρόβλημα ρευστότητας, που μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Με το να μην αντιμετωπιστεί έγκαιρα, με το να μην αυξηθεί η ρευστότητα, δημιουργήθηκε μια χιονοστιβάδα» είπε.

«Συγκρίνετε τι έκανε η ΕΚΤ το 2012, στις εκλογές, με αυτό που έκανε τώρα. Τότε έρχονταν τα αεροπλάνα γεμάτα με ευρώ. Εύλογα, γιατί δεν έπρεπε να δημιουργηθεί το κλίμα του bank run που είναι ψυχολογία… Έπρεπε η ΕΚΤ να εξασφαλίσει τη ρευστότητα και ο λόγος που δεν το έκανε είναι σαφέστατα πολιτικός» συμπλήρωσε ο Γ.Κατρούγκαλος.

Newsroom ΔΟΛ

Recommended For You