Καναδάς: Αδέσποτη σκυλίτσα έσωσε γατάκια από το κρύο

Μία αδέσποτη σκυλίτσα έσωσε από θάνατο μικρά γατάκια στον Καναδά σε μια ιστορία που συγκινεί. Η Σερένιτι, όπως την βάπτισαν εργαζόμενοι σε κέντρο φροντίδας αδέσποτων ζώων, αντίκρισε κουλουριασμένα πέντε γατάκια και προκειμένου να τα κρατήσει ζεστά, κουλουριάστηκε από πάνω τους και με την θερμότητα του σώματός της, τα έσωσε από βέβαιο θάνατο. Στο Οντάριο όπου και βρέθηκε, το κρύο είναι τσουχτερό με θερμοκρασίες -3 βαθμών Κελσίου.

Αν και καλυμμένη από χιόνι, φρόντισε αυτά τα γατάκια, κάτι που συγκίνησε την εκπρόσωπο του κέντρου αδέσποτων ζώων που μάζεψε τα αδέσποτα, Μίριαν Αρμστρονγκ. «Ηταν κουλουριασμένα πάνω της. Τα γατιά δεν θα γλίτωναν από το κρύο του καναδικού χειμώνα χωρίς τη βοήθεια του σκυλιού», είπε χαρακτηριστικά.

Τα έξι μέλη της ταλαίπωρης παρέας, μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο όπου τους προσφέρθηκαν φροντίδες. Αφού ζεστάθηκαν, άρχισαν να ανακτούν δυνάμεις. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η σωτήρια συνάντηση της Σερένιτι με τα γατιά, περίπου πέντε εβδομάδων που υιοθέτησε, παραμένουν μυστηριώδεις.

Η σκυλίτσα συνεχίζει να δείχνει πολλή στοργή στα γατάκια και μετά την άφιξή τους στο καταφύγιο. Κατά την Άρμστρονγκ, πολλοί θέλουν να υιοθετήσουν μαζί τα έξι ζώα, αν είναι εφικτό, όμως τα γατάκια θα χρειαστεί να μείνουν στο κέντρο μερικές εβδομάδες ακόμη, για να ολοκληρωθεί η αποπαρασίτωση στην οποία υποβάλλονται.

Recommended For You