Θυμάστε πώς ήταν τα σπίτια που μέναμε;

Η δεκαετία του ’80 άλλαξε ριζικά την έννοια της κατοικίας. Είναι η εποχή που το ελληνικό διαμέρισμα απέκτησε ταυτότητα, αναπτύχθηκε, διευρύνθηκε, ενώ νέα έπιπλα και συσκευές έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους.

Στην έκθεση για την δεκαετία του ’80 που ξεκίνησε στην Τεχνόπολη, στο περίπτερο «Κατοικία και Δημόσιος Χώρος», ο επισκέπτης θα μπορεί να αντικρίσει το highlight της έκθεσης, που αναμφίβολα, είναι το χαρακτηριστικό διαμέρισμα που κατασκευάστηκε από το μηδέν.

Περνώντας μια ξύλινη πόρτα και κυκλοφορώντας μέσα στους χώρους, θα δει μια πιστή ανακατασκευή ενός σαλονιού του 1987, την κουζίνα του, το εφηβικό δωμάτιο, το μπάνιο καθώς και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, συσκευές και φετίχ της εποχής, ώστε ο καθένας να διακρίνει μέσα σε αυτό το δικό του διαμέρισμα.

Επιμελητής του συγκεκριμένου περιπτέρου είναι ο αρχιτέκτονας Κώστας Τσιαμπάος ενώ τον σχεδιασμό του διαμερίσματος έκαναν οι: Γιάννης Καραχάλιος και Ελισάβετ Πλαΐνη.

Επίσης, η κατασκευή του διαμερίσματος έγινε από την Επίκυκλο Τεχνική Κατασκευαστική και βοηθοί έρευνας Σοφία Ιατρού, Χρήστος-Γεώργιος Κρητικός, Άρτεμις Παπαδοπούλου, Ναταλία Βλαχοπούλου.

ΑΡΧΙΚΗ

Recommended For You