Θες να αδυνατίσεις; Το γιαούρτι κάνει θαύματα

imagesΔεν είσαι λάτρης του γιαουρτιού; Κακώς! Ήρθε η ώρα να το βάλεις στην διατροφή σου για να δεις την ζυγαριά να δείχνει όλο και λιγότερο!

Αυτό, ανακάλυψαν οι επιστήμονες του Journal of the American College of Nutrition, καθώς τα προβιοτικά (ή αλλιώς τα ωφέλιμα βακτήρια) υπερνικούν τα αντίστοιχα «κακά” στο στομάχι, με αποτέλεσμα την μείωση της κορτιζόλης η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την συσσώρευση του λίπους στην κοιλιά.

Για την έρευνα, 75 υπέρβαρα άτομα ακολούθησαν μια δίαιτα 8 εβδομάδων με την διατροφή τους να περιλαμβάνει κανονικό γιαούρτι, γιαούρτι με προβιοτικά. Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν το γιαούρτι με τα προβιοτικά, μαζί με συνδυασμένη διατροφή λίγων θερμίδων, είδαν την μάζα σώματος τους να μειώνεται όπως και το λίπος τους! Είχαν, επίσης, και χαμηλότερα επίπεδα λεπτίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για το αν αισθάνεσαι χορτασμένη ή όχι.

Η έρευνα, ωστόσο, δεν οδηγήθηκε σε πλήρη συμπεράσματα αλλά σε σημαντική παρατήρηση καθώς τα προβιοτικά αντιδρούσαν διαφορετικά στον καθένα. Το σημαντικότερο ήταν πως άπαντες είχαν αποτελέσματα τα οποία διέφεραν από τον έναν στον άλλον. Οπότε την επόμενη φορά που θα πάρετε γιαούρτι τσεκάρε αν έχει προβιοτικά και συνδύασε τα με μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων…

Home

Recommended For You