Η Samsung εργάζεται πάνω σε μία τεχνολογία ασύρματης φόρτισης με εμβέλεια δωματίου!

Προς το παρόν, η ασύρματη φόρτιση δεν είναι ακριβώς …ασύρματη, καθώς οι τρέχουσες τεχνολογίες απαιτούν η συσκευή να βρίσκεται σε ένα charging pad που είναι συνδεδεμένο σε μία πρίζα.

Σίγουρα, θα θέλαμε κάτι καλύτερο και θα προτιμούσαμε να φορτίζουν οι συσκευές μας με κάποιο τρόπο μέσω ενός ασύρματου δικτύου. Φαίνεται ότι αυτό το “όνειρο” αρκετές εταιρείες θέλουν να το κάνουν πραγματικότητα και μία από αυτές είναι και η Samsung.

Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της κορεατικής εταιρείας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη βάση δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Samsung για την ανάπτυξη μιας πραγματικά ασύρματης τεχνολογίας.

Η πατέντα κατατέθηκε αρχικά το 2016 στη Νότια Κορέα και περιγράφει έναν τρόπο εστίασης τηςενέργειας σε μια συγκεκριμένη συσκευή σε ένα δωμάτιο. Το σύστημα που περιγράφει η Samsung δεν εστιάζει απλά την ενέργεια, αλλά μπορεί επίσης να παρακάμψει τα εμπόδια, χρησιμοποιώντας ανακλαστήρες και να φορτίσει τις συσκευές σε ένα δωμάτιο. Αυτό, ουσιαστικά, σημαίνει ότι ένας χρήστης μπορεί να κινηθεί σε ένα χώρο με το τηλέφωνο ή το tablet του, ενώ αυτό φορτίζει ασύρματα.

Φυσικά, κανείς δε μας εγγυάται ότι αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα μπορούσε να μετατραπεί σε εμπορικό προϊόν, όπως συμβαίνει με πολλές πατέντες που έχουν στην κατοχή τους οι εταιρείες. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για την επόμενη λογική εξέλιξηστις σημερινές τεχνολογίες ασύρματης χρέωσης.

https://www.digitallife.gr

Recommended For You