Η Google ανακοίνωσε ότι κλείνει τη δημοφιλή υπηρεσία goo.gl η οποία μικραίνει τα URLs

Μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας, η Google έκρινε ότι ο κόσμος βρίσκει περιεχόμενο και χρησιμοποιεί το Internet με πολύ διαφορετικό τρόπο, έτσι ώστε να μην έχει πλέον ανάγκη τις υπηρεσίες που κονταίνουν τα τεράστια URLs (URL shortening).

Γι’ αυτό, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει οριστικά την υπηρεσία goo.gl και θα την αντικαταστήσει με τα FDLs (Firebase Dynamic Links).

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση της,

“Επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας και σταματάμε την υποστήριξη του goo.gl μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αντικαθιστώντας το με τα Firebase Dynamic Links (FDL). Τα FDLs είναι έξυπνα URLs που σας επιτρέπουν να στέλνετε τους χρήστες σε οποιαδήποτε διεύθυνση στις πλατφόρμες Android, iOS και web.”

Σε περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει ήδη links μέσω του goo.gl στα emails-blogs-μηνύματα σας, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς η Google διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά στέλνοντας τους χρήστες στον επιθυμητό προορισμό ακόμη και αφότου κλείσει οριστικά η υπηρεσία. Παρόλα αυτά, δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στην κεντρική διαχείριση και τις υπόλοιπες λειτουργίες που παρέχει η Google μέσα από το goo.gl.

Να σημειωθεί ότι το goo.gl θα κλείσει οριστικά στις 30 Μαρτίου 2019.

Recommended For You