Η πρίμα μπαλαρίνα Marta C. Gonzalez “νίκησε” την άνοια χορεύοντας Tchaikovsky

Αν έψαχνες κάτι για να σε κάνει να νιώσεις λίγο καλύτερα για την ανθρωπότητα, τότε χρειάζεται να δεις αυτό το βίντεο που έγινε viral. Δείχνει μια μπαλαρίνα με άνοια να θυμάται τη χορογραφία που έκανε πριν από δεκαετίες.

Πρόκειται για την Marta C. Gonzalez, που έφυγε από τη ζωή το 2019, η οποία φαίνεται στο βίντεο να ακούει τη μουσική του Tchaikovsky από τη Λίμνη των κύκνων που είχε χορέψει στα νιάτα της. Ήταν πρίμα μπαλαρίνα τη δεκαετία του 1960 στο New York Ballet.

Το συγκινητικό βίντεο μοιράστηκε ο ισπανικός οργανισμός Asociacion Musica para Despertar, που χρησιμοποιεί τη μουσική ως θεραπευτική μέθοδο για ασθενείς με άνοια έχοντας ως στόχο, ανάμεσα σε άλλα, να ενισχύσει τη διάθεση και τη μνήμη τους.

Στο βίντεο η 60χρονη Marta C. Gonzalez ακούει μουσική μέσα από τα ακουστικά της και πολύ γρήγορα αρχίζει να κάνει τις κινήσεις της χορογραφίες που έκανε τόσα χρόνια πριν.

Το βίντεο ανακάλυψε και ο Antonio Banderas που θέλησε να μοιραστεί με τους εκατομμύρια διαδικτυακούς του φίλους στη σελίδα του στο facebook.

Ολοκληρώνοντας την performance της δέχτηκε χειροκροτήματα από όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στον οίκο ευγηρίας στην Βαλένθια. Ένιωσε, όπως εξομολογήθηκε στους εργαζόμενους του ιδρύματος, συναισθηματικά φορτισμένη. “Η δύναμη της μουσικής είναι ανεκτίμητη” σημείωσε ο οργανισμός στην ανάρτηση του βίντεο.

Recommended For You