Η μοναδική στιγμή της φύσης: 200 πολικές αρκούδες τρέφονται από το κουφάρι μίας φάλαινας

Ένα λευκό κύμα από τα μεγάλα θηλαστικά της παγωμένης Αρκτικής κατέβηκαν από το βουνό για να στήσουν το μεγάλο τους τσιμπούσι – «Μεγάλο δώρο, θα τρέφονται για πολλούς μήνες», δήλωσε ο εκ των επικεφαλής επιστημόνων που παρατηρούν την περιοχή

Η φύση δεν σταματά να εκπλήσει με τις εικόνες και τις στιγμές που μπορεί να προσφέρει. Ένα λευκό κύμα από πολικές αρκούδες, κατέβηκε από το βουνό στην παραλία της αρκτικής Ρωσίας, στήνοντας ένα τεράστιο τσιμπούσι στο κουφάρι μίας μεγάλης φάλαινας που είχε ξεβράσει η θάλασσα.

Πάνω από 200 μεγάλες πολικές αρκούδες, οι οποίες έμοιαζαν με… νιφάδες χιονιού δίπλα και πάνω στο θηρίο της θάλασσας, κατέκλυσαν την παραλία στο νησί Wrangel, στην περιοχή Chukotka, η οποία κατοικείται από αρκετές οικογένειες. Μέλη των οικογενειών αυτών δήλωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν έχουν αντικρίσει ποτέ στο παρελθόν και πως πρόκειται για μία «πραγματικά μοναδική και συγκλονιστική στιγμή».

Τη στιγμή που οι 200 πολικές αρκούδες έχουν σκαρφαλώσει στη μεγάλη φάλαινα και έχουν ξεκινήσει το… τρελό τσιμπούσι τους, περνά ένα πλοίο γεμάτο τουρίστες. Οι τελευταίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι αντικρίζουν, καθώς η απόσταση από την ακτή ήταν μεγάλη και η πιθανότητα να αντικρίσουν τόσες πολλές πολικές αρκούδες μαζεμένες, να τρέφονται με… μία φάλαινα, ήταν από μηδαμινές έως ανύπαρκτες.

Οι επιρροή της κλιματικής αλλαγής στο σημείο είναι εμφανής, καθώς ο πάγος έχει λιώσει και έχει φανεί ξεκάθαρα η γη. Οι πολικές αρκούδες έχουν χάσει τα περισσότερα εδάφη που έβρισκαν την τροφή τους, γεγονός που τις υποχρέωσε να μετακινηθούν, αναζητώντας… τα προς το ζην με κάθε τρόπο. Οι ντόπιοι κάτοικοι ανέφεραν ακόμη και επιθέσεις άγριων αρκούδων στο χωριό τους.

«Η φάλαινα ήταν ένα μεγάλο δώρο γι’ αυτές. Μία ενήλικη φάλαινα έχει πολλές δεκάδες τόνους κρέατος και μπορεί να θρέψει εκατοντάδες αρκούδες, για πολλούς μήνες», δήλωσε ο Eric Regehr, επιστήμονας ερευνητής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. «Το φθινώπορο, ο αριθμός των πολικών αρκούδων είχε φτάσει στις 589 στην περιοχή, ενώ σε ολόκληρη την αρκτική είναι σχεδόν 26.000», πρόσθεσε.

«Η εικόνα δεκάδων πολικών αρκούδων να τρέφονται από το κουφάρι μίας φάλαινας, είναι εντυπωσιακή», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανορωσικής ομάδας επιστημόνων.

Recommended For You