Η «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή», η θρυλική κωμωδία των 80s.

Η «Mεγάλη των Mπάτσων Σχολή» θεωρείται από τις καλύτερες κωμικές ταινίες που έχουν γυριστεί. Oι πλάκες και οι ξεκαρδιστικές ατάκες μεταξύ των μελλοντικών αστυνομικών προκαλούν ακόμη άφθονο γέλιο. Στην Αμερική όποιο κανάλι θέλει να κάνει καλή τηλεθέαση την προβάλλει συστηματικά.

Η πρώτη ταινία γυρίστηκε το 1984 σε μόλις σαράντα ημέρες και κατάφερε να γίνει τεράστια επιτυχία. Κόστισε 4,5 εκατομμύρια δολάρια και οι εισπράξεις έφτασαν τα 81 εκατομμύρια.

H ιστορία διαδραματίζεται σε μια σχολή δόκιμων αστυνομικών. Δόκιμοι αστυνομικοί εκπαιδεύονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη εγκληματικότητα.

Η ευρηματικότητα και οι συνεχείς φάρσες δημιουργούν ένα ξεκαρδιστικό αποτέλεσμα. H «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή» ήταν ένα πραγματικό τρελοκομείο

Η πόλη που γίνεται η εκπαίδευση των αστυνομικών δεν αναφέρεται σε καμία από τις συνολικά εφτά ταινίες.

Στην πραγματικότητα, η ταινία γυρίστηκε στο Τορόντο του Καναδά, ενώ η ακαδημία ήταν ένα εγκαταλελειμμένο φρενοκομείο που χρησιμοποιείται συστηματικά για γυρίσματα από την κινηματογραφική βιομηχανία.

Όπως οι περισσότερες κωμωδίες της δεκαετία του ’80, η ταινία περιείχε ατελείωτες γκάφες και σεξουαλικά υπονοούμενα μεταξύ των νεοσυλλέκτων.

Ωστόσο, οι μοναδικοί χαρακτήρες με τους χιουμοριστικούς διαλόγους ήταν ο λόγος που έγινε τόση μεγάλη επιτυχία.

Ο Μαχόνει, η Χουκ με την αστεία φωνή και ο θηριώδης Χαϊτάουερ, δεν ήταν σε καμία περίπτωση οι συνηθισμένοι αστυνομικοί.

O Βubba Smith ( Χαϊτάουερ) και η Μarion Ramsey

Η Μάριον Ράμσει ισχυρίστηκε ότι εμπνεύστηκε τη χαρακτηριστική φωνή από τον Μάικλ Τζάκσον.

Στην πραγματικότητα η φωνή του ήταν πολύ επιβλητική και βαριά.Ο Τζόουνς τον οποίο υποδύθηκε ο Μάικλ Γουίνσλοου, ξεχώρισε για την ικανότητα του να παράγει ήχους μόνο με το στόμα.Σε μία σκηνή μάλιστα που πέφτει από τι σκάλες, σηκώνεται και μιμείται ήχους από το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Q* berk.

Το gay bar

Ο Μάικλ Γουίσλου, ο Ντέιβιντ Κραφτ και ο Τζορτζ Γκέινς είναι οι μοναδικοί ηθοποιοί που εμφανίστηκαν και στις εφτά ταινίες που έχουν γυριστεί.Για το ρόλο του μανιώδους φαρσέρ Μαχόνει, οι παραγωγοί αρχικά σκεφτόταν τον Τομ Χανκς και τον Μάικλ Κίτον, ενώ από οντισιόν είχε περάσει και ο Μπρους Γουίλις.

Το «μπλέ στρείδι» αλλιώς, ήταν ένα τυπικό gay bar της δεκαετίας του ’80.Oι απίστευτοι θαμώνες, αγόρια με δερμάτινα ρούχα και μουστάκια και η χαρακτηριστική μουσική προκαλούσαν άφθονο γέλιο.Οι χοροί των αστυνομικών με τους gay πελάτες του μαγαζιού, υπό τους ήχους του El bimbo έχουν μείνει αξέχαστοι.

«Οι μελλοντικοί αστυνομικοί του Σαν Φρανσίσκο»

Ο Πολ Μασλάνσκι ήταν αυτός που εμπνεύστηκε την ιδέα για τη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή», κατά τη διάρκεια εξωτερικών γυρισμάτων στο Σαν Φρανσίσκο.Τη περίοδο εκείνη γύριζε την ταινία «Οι κατάλληλοι Άνθρωποι» και η παραγωγή είχε ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας για να ελέγχει τον κόσμο, που από περιέργεια παρακολουθούσε τα γυρίσματα.

Ο Μασλάνσκι γέλασε όταν είδε τους νεοσύλλεκτους να βγαίνουν από τα λεωφορεία και να παίρνουν τη θέση τους μπροστά στο κόσμο

Μεταξύ των δοκίμων υπήρχαν άντρες, γυναίκες, Κινέζοι, μαύροι, κοντοί, ψηλοί, οι οποίοι του φάνηκαν αρκετά γελοίοι.

Τότε ο Μασλάνκαι ρώτησε τον λοχία «Αυτοί πρόκειται να είναι οι μελλοντικοί αστυνομικοί του Σαν Φρανσίσκο;»

Ο λοχίας του απάντησε ότι όλοι οι αστυνομικοί προσλαμβάνονται επί ίσοις όροις, μπαίνουν στην ακαδημία και εάν αποτύχουν τους διώχνουν.

Η πρώτη σκέψη του Μασλάνσκι ήταν «Τι θα γινόταν εάν δεν ήθελαν να φύγουν, αλλά να μείνουν;».

Το ίδιο βράδυ πήγε στο σπίτι του, έγραψε δύο σελίδες με το σχετικό θέμα και τις παρέδωσε στο κινηματογραφικό στούνιο Λαντ.

Η ιδέα του Πολ τους φάνηκε αστεία και συμφώνησαν αμέσως να γίνει ταινία.

Recommended For You