Η λατρεία διασημοτήτων έχει αρχίσει να παίρνει τη θέση της θρησκείας

images«Νέες έρευνες από ψυχολόγους αποκαλύπτουν ότι η λατρεία διασημοτήτων από το κοινό έχει αρχίσει να παίρνει τη θέση της θρησκείας στη ζωή πολλών ανθρώπων», λέει ο ψυχίατρος Δρ Ρατζ Περσόουντ. Σε άρθρο του στην εφημερίδα Δε Σάντεϊ Τάιμς του Λονδίνου, ο Περσόουντ αναφέρει ότι όσο πιο ασθενείς είναι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις κάποιου, τόσο πιο πιθανό είναι να «λατρεύει» τις διασημότητες.

Εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μεγάλα ποσά για να συλλέξουν προσωπικά αντικείμενα ή αντικείμενα που είχαν αγγίξει κάποιες διασημότητες εκδηλώνουν ένα τέτοιο είδος λατρείας. Επίσης, ο Περσόουντ λέει ότι οι «λάτρεις των διασημοτήτων» διαμορφώνουν τις αξίες τους και τον τρόπο ζωής τους σύμφωνα με αυτά του αγαπημένου τους ειδώλου, το οποίο συνήθως θεωρείται ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι κακό και ότι «λειτουργεί υπό άλλο καθεστώς κανόνων που δεν μπορούν να καταλάβουν οι κοινοί θνητοί, κανόνων για τους οποίους πρέπει να δείχνεται ανοχή».

Η επιρροή που ασκούν οι διασημότητες στους άλλους είναι επίσης φανερή από την αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων που προωθούν αυτά τα άτομα και από το γεγονός ότι κάποιοι τους μιμούνται όσον αφορά τις αποφάσεις τους σε σοβαρά ζητήματα υγείας, παρατηρεί ο Δρ Περσόουντ, ο οποίος προσθέτει: «Αυτό δείχνει ότι η λατρεία μας για τις διασημότητες στην πραγματικότητα τους κάνει τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη—κάτι σαν θεούς ανάμεσά μας».

πηγή

Recommended For You