Η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλικοτεχνική στήριξη για την Κάρτας Αλληλεγγύης

imagesΗ Εθνική Τράπεζα, θέλοντας να στηρίξει αποτελεσματικά την καίρια στόχευση της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανέλαβε το σχεδιασμό, την υλικοτεχνική στήριξη και το συνολικό κόστος για την έκδοση και χορήγηση στους δικαιούχους της «Κάρτας Αλληλεγγύης». Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Τράπεζας για υλοποίηση πρωτοβουλιών και δράσεων, που στηρίζουν νοικοκυριά και ευρύτερα την Κοινωνία. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η Εθνική Τράπεζα,  έμπρακτα αποδεικνύει  και πάλι  τον κοινωνικό ρόλο που επί δεκαετίες υπηρετεί και αντανακλά τη γενικότερη κινητοποίησή της μέσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της κρίσης, σηματοδοτώντας την προσπάθεια για μια νέα εποχή.

Η «Κάρτα Αλληλεγγύης», είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής τρόπος διενέργειας αγορών από τους δικαιούχους του επιδόματος. Είναι ονομαστική και έχει τη μορφή προπληρωμένης κάρτας με τεχνολογία “chip and pin”. Η κάρτα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αγορές τροφίμων σε πάνω από 5.000 καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα, τα οποία διαθέτουν τερματικές συσκευές αποδοχής καρτών όλων των Τραπεζών (pos).

Η «Κάρτα Αλληλεγγύης», χορηγία της Εθνικής Τράπεζας, προορίζεται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης &  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να χορηγηθεί σε 150.000 οικογένειες για την διενέργεια αγορών από καταστήματα εμπορίας τροφίμων,  στο πλαίσιο  του Νόμου Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής κρίσης (Ν.4320/2015).

Recommended For You