Η είδηση περί παράνομου Πακιστανού νικητή του τζόκερ δεν ευσταθεί.

imagesΟργιάζουν οι φήμες τις τελευταίες ώρες πως ο μεγάλος νικητής του Τζόκερ είναι παράνομος μετανάστης από το Πακιστάν.

Αν οι φήμες αποδειχθούν αληθινές, εξέλιξη πολύ πιθανή λόγο και της τοποθεσίας του πρακτορείου στο οποίο παίχτηκε το «χρυσό» δελτίο, ίσως ο υπερτυχερός να αποδειχθεί άτυχος μέσα στην τύχη του και αυτό γιατί για να εισπράξει τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ, θα πρέπει να προηγηθεί παρακράτηση φόρου ύψους 20% προς το Ελληνικό Δημόσιο, διαδικασία που απαιτεί την ύπαρξη ενεργού ΑΦΜ ή έστω νόμιμης άδειας εισόδου στη χώρα!

Έτσι αν ο ίδιος βρίσκεται στη χώρα χωρίς νόμιμη άδεια θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει ο ίδιος να εισπράξει τα χρήματα.

Το είδαμε στο arouraios.gr

Ας δούμε τώρα πως ξεκίνησαν οι φήμες και τι ισχυρίζονται.

22χρονος πακιστανός που βρίσκεται παράνομα στην χώρα ,βρισκόταν υπό μεγάλη πίεση λόγω των οικονομικών προβλημάτων τα οποία τον είχαν λυγίσει. Είχε πλέον αποφασίσει ότι δεν άντεχε άλλο και θα έβαζε τέλος στη ζώη του.

Όμως η ζωή είχε άλλα σχέδια γι’ αυτόν…

Ένα δελτίο του Τζόκερ ήταν αυτό που του άλλαξε γνώμη και τον… έσωσε.

Ένα τυχερό δελτίο που που χάρισε 9 εκαττομύρια ευρώ, ποσό  πολύ μεγάλο και πολύτιμο για εκείνον, τη συγκεκριμένη στιγμή της ζωής του.

Οπως δήλωσε ο ίδιος στις εφημερίδες , “Με αυτά τα λεφτά θα μπορέσω να φέρω την οικογένεια μου στην Ελλάδα και να ζήσουμε πλουσιοπάροχα.  Ο Αλλάχ μου έστειλε αυτό το δώρο!’

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αλ Ζαουάχρι δήλωσε:

-”Δεν μου αρεσει η Ελλάδα, εδώ τρώνε χοιρινό και οι γυναίκες κυκλοφορούν πολύ γδυμένες. Χαίρομαι όμως που κέρδισα τόσα λεφτά και τωρα δεν θα έχω ανάγκη να ξαναδουλέψω στα φανάρια”

Το είδαμε σε  ιστοσελίδες τύπου deite-to.com και press-news.gr


Σε κάτι τέτοιες ειδήσεις τα σχόλια δίνουν και παίρνουν φανερώνοντας το ανώτερο του πολιτισμού μας, αν θέλετε να κλάψετε ή να γελάσετε μην παραλείψετε να τα διαβάσετε.

Ας δούμε όμως τώρα γιατί η είδηση περί παράνομου Πακιστανού νικητή του τζόκερ δεν ευσταθεί.

Πρώτον, αν ο νικητής του Τζόκερ είναι παράνομος μετανάστης για να πάρει τα κέρδη χρειάζεται οπωσδήποτε άδεια παραμονής και αυτό φαντάζομαι θα το γνωρίζουν οι παράνομοι μετανάστες, οπότε για ποιο λόγο να πάνε να παίξουν;

Ο ΟΠΑΠ το ξεκαθαρίζει στην ιστοσελίδα του.

http://www.opap.gr/web/corporate.opap.gr/189

Δεύτερον ο ΟΠΑΠ δεν δίνει τα στοιχεία των νικητών στη δημοσιότητα και τρίτον σε ποια εφημερίδα είδατε γραμμένα τα όσα το ανυπόστατο άρθρο ισχυρίζεται; Αν τις βρείτε πείτε το και σε εμένα.

Ας ξαναθυμηθούμε τι λέει το άρθρο.

Οπως δήλωσε ο ίδιος στις εφημερίδες , “Με αυτά τα λεφτά θα μπορέσω να φέρω την οικογένεια μου στην Ελλάδα και να ζήσουμε πλουσιοπάροχα.  Ο Αλλάχ μου έστειλε αυτό το δώρο!’

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν ο τυχερός του Τζόκερ μπορεί να είναι Πακιστανός αν είναι απολύτως νόμιμα στη χώρα μας αλλά οι ισχυρισμοί του άρθρου περί δηλώσεων παράνομου μετανάστη στις εφημερίδες κλπ. δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως αληθείς.

Γιώργος Ζ.

Recommended For You