Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Αντωνοπούλου με ανακοίνωση της διευκρινίζει σχετικά με την παράταση της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ …

imagesΗ αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Αντωνοπούλου με ανακοίνωση της διευκρινίζει σχετικά με την παράταση της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που είναι ήδη σε εξέλιξη θα υπάρξει πρώτα διερεύνηση και ότι δεν δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί παράταση όπως αναφέρουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας με αφορμή σημερινά και χθεσινά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη χθεσινή συνάντησή της με εκπροσώπους του Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α «δεσμεύτηκε για τρίμηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας», διευκρινίζονται τα εξής:

Η δέσμευση της υπουργού αφορά αποκλειστικά τη διερεύνηση της δυνατότητας παράτασης, με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τη διαβούλευση που θα έχει με την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Αττικής και τα συναρμόδια Υπουργεία, για την εξεύρεση πόρων.

Από κει και πέρα, αναφορικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι σε ορισμένους Δήμους, παρά τις σχετικές εγκυκλίους που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, εξακολουθούν να παρατηρούνται φαινόμενα εκμετάλλευσης των εργαζομένων, η υπουργός τους ενημέρωσε ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι τροποποιήσεις στο νομικό πλαίσιο που διέπει τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, με τις οποίες αποσαφηνίζονται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα. Η τροποποίηση αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή έως το τέλος του χρόνου.

Σε ότι αφορά στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για προσλήψεις στους Δήμους, διευκρινίζεται ότι, εκτός από τους περιορισμούς που προβλέπονται στο Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το συγκεκριμένο θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της υπουργού.

Recommended For You