Η ανακάλυψη της χρονιάς: Παπάκι που «καίει»… τσικουδιά!

Με στόχο να φέρει λύση σε προβλήματα των αστικών κέντρων, ένας Ηρακλειώτης εντυπωσίασε με την ευρεσιτεχνία του ενώ αναμένεται να λάβει μέρος και στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ευελπιστώντας να ξεχωρίσει και εκεί.

Ο νεαρός διακρίθηκε στο τοπικό CityLab στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του μεγάλου μαραθωνίου της ΚΕΔΕ που έχει στόχο να συγκεντρώσει προτάσεις επίλυσης αστικών προβλημάτων μέσω των νέων τεχνολογιών.

Τι το ιδιαίτερο έκανε; Πρότεινε τη χρήση μοτοποδηλάτου που αντί για καύσιμο, θα «καίει», μα τι άλλο αφού βρισκόμαστε στην Κρήτη, τσικουδιά! Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, το δικό του μοτοποδήλατο μπορεί να χρησιμοποιεί ΒΙΟΑΕΡΙΟ ή ακόμα και προϊόντα απόσταξης όπως τσικουδιά ή άλλα παράγωγα βιοαποδομήσιμων προϊόντων. Σίγουρα η τσικουδιά, ήταν και αυτή που τράβηξε την προσοχή.

Το Τοπικό CityLab πραγματοποιήθηκε στο χώρο του «Δημοσκοπίου» στο Ηράκλειο. «Με 9 συμμετοχές από σχολεία, φοιτητές και πολίτες της πόλης μας ολοκληρώθηκε στο ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ. Ανάμεσα στις προτάσεις ηταν και αυτή του μοτοποδήλατου που για καύσιμο χρησιμοποιεί ΒΙΟΑΕΡΙΟ ή ακόμα και προϊόντα απόσταξης όπως τσικουδιά ή άλλα παράγωγα βιοαποδομήσιμων προϊόντων από νέο του δήμου μας, ο οποίος μελέτησε και κατασκεύασε το πιο «πράσινο» και φιλικό ως προς το περιβάλλον, μετασκευασμένο παπάκι», επισήμανε μέσα από το ekriti.gr ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο «παπάκι» πλέον μπορεί να επιλέγει μεταξύ δύο τρόπων (βιοαερίου ή προϊόντος απόσταξης) ως καύσιμο και δείχνει το δρόμο στον οποίο θα πρέπει να κινηθούν όλοι οι στόλοι δημόσιων οχημάτων για την μετατροπή των βενζινο-πετραιλαιοκινητήρων σε πράσινους κινητήρες.

Recommended For You