Εφαρμογή επιτρέπει την πληκτρολόγηση με τα μάτια

imagesΟ Έλληνας ερευνητής, Ευάγγελος Σκόδρα εφηύρε το «Eye Type», μία εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ να πληκτρολογούν χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια τους.

Η εφαρμογή «Eye Type», απέσπασε το βραβείο καινοτομίας ανάμεσα σε 51 άλλες εφαρμογές Android που υποβλήθηκαν από 717 ερευνητές από 54 χώρες του κόσμου.

Το «Eye Type» είναι μία πραγματικά καινοτόμα εφαρμογή στη χρήση των κινητών συσκευών για την παροχή δυνατότητας επικοινωνίας κυρίως από άτομα που δεν είναι σε θέση να κινήσουν παρά μόνο τα μάτια τους (όπως αυτοί που πάσχουν από τετραπληγία, τη νόσο ALS ή το σύνδρομο LIS)».

«Συγχαίρουμε τον υποψήφιο διδάκτορα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών (Εργαστήριο Ενσύρματης Επικοινωνίας) κ. Ευάγγελο Σκόδρα, για τη διπλή διάκριση που έλαβε από το IEEE (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) και την EESTEC (Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών), για την ανάπτυξη της εφαρμογής «EyeType» για κινητό ή tablet (Android), με την οποία δίνεται η δυνατότητα σύνταξης κειμένου μόνο με το βλέμμα, μέσω της παρακολούθησης και καταγραφής της κίνησης των ματιών», ανέφερε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών σε ανακοίνωσή της.

http://city.sigmalive.com

Recommended For You