Ελληνική μακαρονάδα με «4 τυριά»

Υλικά
500 γρ. πένες ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
80 γρ. μελίχλωρο Λήμνου*, χονδροτριμμένο (ή πικάντικο κασέρι της αρεσκείας μας)
80 γρ. αρσενικό Νάξου*, χονδροτριμμένο ή άλλο πικάντικο κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας
120 γρ. κασέρι χονδροτριμμένο
40 γρ. κοπανιστή, κατά προτίμηση Μυκόνου
50 ml κρέμα γάλακτος
100 ml φρέσκο γάλα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα

images

Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, για περίπου 3 – 4 λεπτά, ίσα – ίσα να ζεσταθεί χωρίς να κοχλάσει.

Ρίχνουμε τα τυριά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3 – 4 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

*Συμβουλές
Το μελίχλωρο Λήμνου είναι ημίσκληρο κίτρινο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, το βρίσκουμε σε μεγάλα παντοπωλεία όπως στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, Αλεξανδρή, Περί Λέσβου,Culpa Deli, Ζεμπίλι κ.α.

Το αρσενικό Νάξου, το βρίσκουμε στο τυροπωλείο Κουφόπουλος, και σε μεγάλα παντοπωλεία όπως στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, στον Αλεξανδρή, στο Ζεμπίλι κ.α.

http://www.gastronomos.gr

Recommended For You