ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκρήξεις με τραυματίες στο Μαραθώνιο της Βοστώνης

– Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μετά τις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδας
– Καλά στην υγεία τους τα μέλη της ελληνικής αποστολής, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit
– Πανικός επικρατεί στο σημείο με δρομείς και επισκέπτες
Δύο ισχυρότατες εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, κοντά στην γραμμή τερματισμού  στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστώνης ,των ΗΠΑ.
“Έγινε τουλάχιστον μια έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών έσπευσαν στην περιοχή. Δεν έχουμε καμία ένδειξη για το πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί” δήλωσε μια εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βοστόνης.
Το Fox News κάνει λόγο για τρεις νεκρούς, ενώ τηλεοπτικό δίκτυο CNN ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις. Η εφημερίδα Boston Globe ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι τουλάχιστον δώδεκα έχουν τραυματιστεί.
Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού, όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου.
Οι εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν τον καπνό τα ασθενοφόρα και την αστυνομία κοντά στη γραμμή του τερματισμού, όπου οι θεατές παρακολουθούσαν από τις κερκίδες.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι τραυματίες, δρομείς και επισκέπτες και στο σημείο επικρατεί πανικός.  
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από  αστυνομικές δυνάμεις, δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά.
Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότατα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, με δηλώσεις του στο Newsit διαβεβαίωσε ότι οι δώδεκα Έλληνες δρομείς, που μετέχουν στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, καθώς και τα άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έχουν σοκαριστεί. 
Στις πρώτες αφηγήσεις τους ανέφεραν ότι άκουσαν πολλές και δυνατές εκρήξεις και περιέγραψαν εικόνες… πολέμου, στο συγκεκριμένο σημείο. 

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 άτομα που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις για το αν οι εκρήξεις αποτελούν τρομοκρατικό χτύπημα.

Recommended For You