Δείτε live την έκλειψη ηλίου από το Αστεροσκοπείο της Σιγκαπούρης

Το εντυπωσιακό φαινόμενο ξεκίνησε στις 5:35 τα ξημερώματα και δεν είναι ορατό από την Ελλάδα. Τη δυνατότητα στους ανθρώπους όλου του πλανήτη να απολαύσουν την εντυπωσιακή έκλειψη ηλίου, δίνει το Αστεροσκοπείο της Σιγκαπούρης. Μεταδίδει ζωντανά μέσω Facebook την τρίτη και τελευταία ηλιακή έκλειψη του 2019, που στη χώρα μας δεν είναι ορατή.

Η συγκεκριμένη έκλειψη ηλίου θα είναι δακτυλιοειδείς, δηλαδή η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει πλήρως τον Ήλιο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας «δακτύλιος φωτιάς» γύρω από το σκοτεινό φεγγάρι, ενώ το ηλιακό στέμμα δεν είναι ορατό. Στις ολικές ηλιακές εκλείψεις ο σεληνιακός δίσκος καλύπτει κατά 100% τον ηλιακό δίσκο (η τελευταία είχε συμβεί τον Ιούλιο). Στις μερικές εκλείψεις το φεγγάρι καλύπτει μόνο ένα μέρος του Ήλιου.

Το «μονοπάτι» της έκλειψης ξεκίνησε στις 05:34 ώρα Ελλάδας στη Σαουδική Αραβία (220 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ριάντ) και θα μετακινηθεί ανατολικά προς το Κατάρ, τη νότια Ινδία, τη Σρι Λάνκα, τον Ινδικό Ωκεανό και την Ινδονησία, καταλήγοντας στη νήσο Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας και η βόρεια Αυστραλία θα δουν μια μερική έκλειψη, σύμφωνα με τη NASA.

Πηγή: https://www.skai.gr/news

Recommended For You