Δείτε φωτογραφίες και video από το “Κέντρο Ελέγχου” του Μετρό Θεσσαλονίκης

images
Τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των υπογείων έργων τίμησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, εργαζόμενοι και στελέχη της Αττικό Μετρό στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας.
“Η γιορτή συμπίπτει φέτος με την επανεκκίνηση των εργασιών. Με την ανάπτυξη των εργοταξίων σε όλα τα επίπεδα. Βρισκόμαστε στο αμαξοστάσιο, που είναι η «καρδιά» και το «μυαλό» του έργου του μετρό. Εδώ αφενός θα σταθμεύουν, αφετέρου θα συντηρούνται. Εδώ βρίσκεται και ο κεντρικός υπολογιστής που θα ρυθμίζει την κίνηση του μετρό. Το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι καινούριας τεχνολογίας, θα είναι χωρίς οδηγό. Οδηγός θα είναι αυτό το κτίριο, που είναι το κέντρο λειτουργίας του μετρό. Στην πραγματικότητα είναι ένας μεγάλος ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα ρυθμίζει την κίνηση και την οποιαδήποτε απόφαση θα έπαιρνε ο οδηγός, αν υπήρχε”, τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.
Όπως εξήγησε ο κ. Μυλόπουλος το αμαξοστάσιο της Πυλαίας σήμερα αναγείρονται τρία μεγάλα κτίρια. Πρόκειται για τα κτίρια στάθμευσης, συντήρησης, το κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας και το κέντρο της Διοίκησης του Δικτύου. “Αν ερχόσασταν τον Μάρτιο που ξεκίνησαν τα έργα δεν θα βλέπατε τίποτα εδώ. Όλα αυτά έγιναν σε 8-9 μήνες που τα έργα επανεκκίνησαν”, τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.
Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικές φωτογραφίες του έργου:

Recommended For You