Δείτε τις αφίσες από μια άλλη, όμορφη, εποχή

Έντονα χρώματα, μεγάλα χαμόγελα και άπλετη γοητεία, χαρακτηρίζουν τα διαφημιστικά της περιόδου από το 1940 μέχρι και το 1980, μιας εποχής ζωντανής και ιδιαίτερης, η οποία εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να κινεί την μόδα και να επηρεάζει το στυλ πολλών ανθρώπων.

Το κάπνισμα παρουσιάζεται ως ευεργετικό και καθόλου επιβλαβές, οι νοικοκυρές πραγματώνουν με ευχαρίστηση τα οικογενειακά τους καθήκοντα, και η ζωή προβάλλεται ως ιδανική σε έναν ιδεατό κόσμο, μακριά από τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας. Όλα φαντάζουν ονειρικά και ουτοπικά, προερχόμενα ακριβώς από την αστείρευτη και απροσδιόριστη ανθρώπινη φαντασία και διάθεση, η οποία προσπαθούσε να «επουλώσει» με κάποιο τρόπο τα τραύματα της ζωής ολόγυρα. Η ανθρώπινη ομορφιά και χάρη ξεδιπλώνονται σε όλο το μεγαλείο τους, και κεντρίζουν την προσοχή και το ενδιαφέρον όλων, ενώ συνάμα προβάλλεται μία γενική ευμάρεια και συναισθηματική πλήρωση.

Δείτε μια συλλογή από είκοσι οχτώ vintage διαφημιστικά, και ταξιδέψτε σε εικόνες, στιγμές και αντιλήψεις μιας αλλοτινής εποχής.

Recommended For You