Γαλλία: «Ναι» στους γάμους και τις υιοθεσίες ομοφυλοφίλων

Η Γαλλία είναι γίνεται πλέον η 14η χώρα παγκοσμίως που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Η δεξιά αντιπολίτευση πάντως έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τρίτη το πολύκροτο νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων και επιτρέπει σε ζευγάρια του ίδιου φύλου να υιοθετούν παιδιά, κάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πράξη τη σχετική προεκλογική υπόσχεση του Σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
«Μετά από 136 ώρες και 46 λεπτά συζήτησης το κοινοβούλιο εγκρίνει το νομοσχέδιο που επτρέπει το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου», ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν.
Η Γαλλία είναι γίνεται πλέον η 14η χώρα παγκοσμίως που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, ακολουθώντας το πρόσφατο παράδειγμα της Νέας Ζηλανδίας.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 331 ψήφους υπέρ έναντι 225 ψήφων κατά.
Δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού υποστηρίζει τη στάση της κυβέρνησης Ολάντ, ωστόσο το εν λόγω ζήτημα παραμένει ιδιαίτερα πολωτικό για την γαλλική κοινωνία.
Η δεξιά αντιπολίτευση πάντως έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο πριν από την επικύρωση του νόμου από τον πρόεδρο Ολάντ.
http://www.skai.gr

Recommended For You