Αυτό είναι το πιο πολυτελές τρένο στον κόσμο

Το παρθενικό του ταξίδι έκανε την Πρωτομαγιά στην Ιαπωνία το Shiki-Shima, το πιο πολυτελές τρένο στον κόσμο. Στα 10 του βαγόνια έχει χώρο για 34 επιβάτες το πολύ, οι οποίοι πληρώνουν από 6.000 μέχρι 8.500 ευρώ για ένα ταξίδι αναψυχής 60 ωρών – που μεταφράζεται σε 1,60 έως 2,4 ευρώ το λεπτό. Αν σας φαίνονται πολλά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαφωνούν μαζί σας – όλα τα δρομολόγια είναι ήδη κλεισμένα μέχρι και τον Μάρτιο του 2018.

 

Διαθέτει δύο βαγόνια παρατήρησης με τεράστια παράθυρα, βαγόνι σαλονιού, βαγόνι εστιατορίου και τα υπόλοιπα έξι καταλαμβάνονται από σουίτες – τρεις ανά βαγόνι, εκτός από τις δύο deluxe σουίτες που έχουν ένα βαγόνι δικό τους.

Το όνομα Shiki-Shima μεταφράζεται ως Νησί των Τεσσάρων Εποχών. Με ανώτατη ταχύτητα τα 110 χλμ/ώρα το τρένο είναι… σαλιγκάρι για τα στάνταρντ της Ιαπωνίας, αλλά εδώ σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Η αναχώρηση γίνεται από την πριβέ πλατφόρμα 13,5 (κάπως «Χάρι Πότερ» δεν ακούγεται αυτό;) στο σταθμό Ueno του Τόκιο. Το Shiki-Shima διασχίζει την ανατολική Ιαπωνία μέχρι το Χοκάιντο και επιστρέφει στο Τόκιο. Κατά διαστήματα γίνονται στάσεις και ο κόσμος αποβιβάζεται για περιηγήσεις ή φαγητό. Αλλά και στο εστιατόριο του τρένου σερβίρονται γεύματα από σεφ με αστέρι Μισελέν.

Τυ Shiki-Shima σχεδίασε ο Κεν Οκουγιάμα, από το χέρι του οποίου γεννήθηκε η Ferrari Enzo, και η κατασκευή του κόστισε 40,5 εκατ. ευρώ. Από τις 16 Ιουνίου θα αρχίσει τα ταξίδια και το εξίσου πολυτελές τρένο Mizukaze, καλύπτοντας τη δυτική πλευρά της χώρας

Recommended For You