Αυτό ήταν το σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή

imagesΈνα σχέδιο, το οποίο υποστηρίζουν ότι ήταν αυτό που είχαν σχεδιάσει μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας για επιστροφή στη δραχμή, παρουσιάζουν οι Financial Times.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, το σχέδιο είχε «συλλάβει» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ωστόσο σημειώθηκαν διαφωνίες για την έφοδο στο Νομισματοκοπείο και τη κατάσχεση του ποσού που υπήρχε εκεί και υπολογίζεται στα 22 δισ. ευρώ. 
Επίσης, το σχέδιο περιελάμβανε και σύλληψη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, εφόσον αντιστεκόταν στην εφαρμογή του σχεδίου.
Βάσει των όσων γράφουν οι FT, τελικά το διαθέσιμο ποσό είναι 10 δις ευρώ, τα οποία δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της χώρας, μέχρι να εκδοθεί νέο νόμισμα, καθώς αυτό απαιτεί πολύμηνη διαδικασία.
Οι FT σημειώνουν ότι ζητήθηκε η άποψη του κ. Λαφαζάνη πριν τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, όμως ο ίδιος αρνήθηκε να το σχολιάσει.
Πάντως, αναφέρεται πως στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας υποστήριξε ότι το σχέδιο, υπήρχε ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, σχετικά με την καταστροφή που έφερνε στη χώρα η υλοποίηση αυτού στου σχεδίου, τις χαρακτήρισε «σκουπίδια».
Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης είχε προτείνει να φύγει η χώρα από την Ευρωζώνη και να κυκλοφορήσουν για κάποιο διάστημα τα IOUs.
Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι η βοήθεια που πρόσμενε ο κ. Λαφαζάνης από τη Μόσχα, τελικά δεν ήρθε.

http://www.newsbomb.gr

Recommended For You