Από την Παρασκευή 24/7 ενεργοποιούνται οι κάρτες αλληλεγγύης

imagesΤις πρώτες κάρτες Κοινωνικής Αλληλεγγύης έλαβαν σήμερα στα χέρια τους οι δικαιούχοι από τα ΚΕΠ. Οι κάρτες αλληλεγγύης ενεργοποιούνται από την Παρασκευή 24 Ιουλίου και οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν POS (μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών).

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας παρακαλούνται οι δικαιούχοι, λόγω του μεγάλου αριθμού, να ακολουθούν τις υποδείξεις των λειτουργών στα ΚΕΠ για την γρήγορη και χωρίς προβλήματα εξυπηρέτησή τους.

Ο αρμόδιος υπάλληλος του ΚΕΠ :

* Ταυτοποιεί τον Πολίτη ή τον τυχόν εξουσιοδοτημένο / πληρεξούσιο του Πολίτη, με βάση τις υφιστάμενες διαδικασίες που ισχύουν στα ΚΕΠ.
* Επιβεβαιώνει στην εξωτερική εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ ότι :
* το αίτημα του Πολίτη έχει εγκριθεί
* το ΚΕΠ για την παραλαβή της κάρτας είναι το ΚΕΠ στο οποίο έχει προσέλθει ο Δικαιούχος.
* Εντοπίζει τον φάκελο της κάρτας, επιβεβαιώνοντας ότι τα στοιχεία του Δικαιούχου ταυτίζονται με τα στοιχεία που αναγράφονται στο φάκελο.
* Εκτυπώνει από την εξωτερική εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ σχετικό έντυπο παραλαβής σε 2 αντίγραφα και λαμβάνει την υπογραφή του Δικαιούχου.
* Παραδίδει το φάκελο στον Δικαιούχο καθώς και το αντίγραφο του εντύπου παραλαβής.
* Αρχειοθετεί το έντυπο παραλαβής της κάρτας με την υπογραφή του δικαιούχου.

Η κάρτα Αλληλεγγύης εκδίδεται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και διατίθεται σε δικαιούχους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Η κάρτα Αλληλεγγύης φέρει μαγνητική πίστα και chip, λειτουργεί ως προπληρωμένη κάρτα έως το όριο του εκάστοτε υπολοίπου της κάρτας, το οποίο προκύπτει με βάση τις μηνιαίες πιστώσεις από το Υπουργείο αφαιρουμένων των συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί από τον κάτοχο της.

Η κάρτα Αλληλεγγύης μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τους Δικαιούχους, με τη χρήση Μυστικού Προσωπικού Αριθμού (PIN) σε Επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα οι οποίες διατηρούν Σύμβαση Αποδοχής Καρτών με οποιαδήποτε τράπεζα και υπάγονται σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

* Καταστήματα τροφίμων, μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία & delicatessen
* Παντοπωλεία & super markets
* Φούρνοι – Αρτοποιεία
* Ψιλικατζίδικα – Γαλακτοπωλεία

Ο Μυστικός Προσωπικός Αριθμός (PIN) της κάρτας, ταχυδρομείται στη διεύθυνση που έχει υποδείξει ο Δικαιούχος κατά τη διαδικασία της αίτησης έκδοσης της κάρτας. Η κάρτα θα εκδίδεται ενεργή και ο Δικαιούχος-κάτοχος θα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει άμεσα.

Ο Δικαιούχος της κάρτας Αλληλεγγύης με την χρήση του Μυστικού Προσωπικού Αριθμού (PIN), μπορεί:

* μέσω της ηλεκτρονικής τερματικής συσκευής που είναι εγκατεστημένη στην Επιχείρηση (POS), να πραγματοποιεί αγορές άμεσης χρέωσης.

* μέσω των ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, να πραγματοποιεί:

o Ερώτηση υπολοίπου – Εκτύπωση Mini statement με τις πρόσφατες συναλλαγές του (έως 7 το πλήθος).

o Αλλαγή PIN κάρτας

Recommended For You